joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  A încercat să treacă prin vama Borș cu peste un milion de euro… în cocaină și heroină

  de - | 18 iunie 2020, 9:01 AM | Regional

  0

  Un tânăr a fost prins în timp ce încerca să introducă în ţară, pe la frontiera Borş, droguri în valoare de peste 1 milion de euro. Câinele de serviciu al Direcţiei Generale a Vămilor a găsit pachetele cu 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină. 

  Drogurile urmau să ajungă la un cetăţean albanez, domiciliat în România, care a şi fost reţinut pentru 24 de ore, în urma unui flagrant, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

  Cocaină şi heroină ascunse în bord

  Cazul a fost făcut public miercuri, dar întâmplarea s-a petrecut luni. „La data de 15.06.2020, în jurul orei 15:20, în baza consemnului instituit anterior, un lucrător din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a anunţat organele de poliţie judiciară cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, cetăţean român, a fost identificată la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, sensul de intrare în ţară dinspre Ungaria, conducând un autoturism de culoare gri, înmatriculat în România”, se arată într-o informare a DIICOT.

  Astfel, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Oradea şi lucrători din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au controlat maşina „în care se aflau mai multe cutii din carton ce conţineau obiecte vestimentare şi lenjerii pentru pat, fără a prezenta interes”.

  Fiindcă poliţiştii aveau suspiciunea că în maşina dată în consemn sunt totuşi droguri, „a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu”.

  „În urma controlului, câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului maşinii, în zona torpedoului. S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaş special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleaşi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conţineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro”, precizează procurorii.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.