miercuri, 8 mai, 2024

Special Arad Logo

    A început recensământul populației, faza tradițională. Ce trebuie să știi despre cel care-ți bate la ușă

    de - | 4 iunie 2022, 5:26 PM | Naţional

    0

    Românii au trecut testul recensământului online, desfășurat în premieră, și de acum începe etapa clasică de recenzare, din ușă în ușă. Deși unele voci au susținut că România nu este încă pregătită pentru acest sistem online de lucru, statistica pare să contrazică teoria vehiculată. 47% din populația țării a manifestat deschidere pentru autorecenzare, reușind să bifeze cu succes formula aleasă, spune Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică (INS).

    „În alte țări europene, recensămintele pe formatul acesta de autorecenzare s-au făcut și în trecut. La unii, chiar acum 20 de ani, la cele mai multe, acum zece ani. La noi, este pentru prima oară când s-a încercat o asemenea formulă. Rezultatele în perioada de autorecenzare, cu un 47% din populație care s-a înregistrat în această formă, arată că, totuși, populația României a manifestat deschidere și până la urmă a și reușit”, a declarat Vladimir Alexandrescu, pentru Gândul.

    Pentru cei care nu au reușit sau nu au dorit să încerce formula de recenzare online, rămâne varianta clasică, a recenzorului care îți bate la ușă. 20.000 de recenzori special selectați și pregătiți pentru acest demers au dat vineri, 3 iunie, startul recensământului tradițional.

    Înainte de a pleca propriu-zis pe teren, fiecare recenzor și-a verificat mai întâi sectoarele de recenzare, dar și persoanele care au bifat deja recenzarea online.

    Nu este nevoie să prezinți niciun act și niciun document recenzorului care-ți bate la ușă. Mai mult, o astfel de cerere trebuie să-ți ridice semne serioase de întrebare, cu privire la credibilitatea celui care vrea să te recenzeze. Așa că, înainte de a trece la discuții, trebuie să fii tu cel cere-i cere omului de la ușa ta legitimația de recenzor și buletinul.

    „Rugămintea foarte insistentă este aceea ca toți cei care primesc o persoană care se prezintă drept recenzor, înainte de a antama orice fel de dialog cu aceasta, să-i solicite prezentarea acestei legitimații și a actului de identitate. După aceea, dialogul se recomandă să nu fie în incinta locuințelor, ci într-un spațiu adecvat. De exemplu, la blocuri, în zona de intrare, iar la locuințe, undeva în curte, într-un spațiu care să permită înregistrarea datelor pe tabletă, fără a fi nevoie să se intre în locuință”, explică Vladimir Alexandrescu.

    Sursa: gandul.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.