marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  A început reabilitarea Palatului Justiției din Arad. Finalizarea lucrărilor, în doar câteva luni?

  de Raluca Medeleanu | 10 februarie 2023, 11:49 AM | Administraţie

  1

  Deși reabilitarea Palatul Justiției – important monument istoric din Arad – a fost stabilită încă din primăvara anului trecut, întârzierile cu licitația, iar mai apoi bugetul Ministerului Justiției, au făcut ca lucrările propriu-zise să înceapă abia acum.

  Pe lângă reabilitarea fațadei, se va interveni și la acoperiș, iar iluminatul arhitectural va fi și acesta înlocuit cu altul mai performant.

  După ce la prima licitație publică demarată de Ministerul Justiției nu s-a înscris niciun doritor, constructorul care a câștigat executarea lucrărilor la cea de-a doua licitație finalizată în 2022 a fost firma arădeană Amahouse, activă în domeniu de peste 30 de ani. Firma a mai executat lucrări la Arad, dintre care lucrările de renovare a fostei Policlinici CFR, parcul din Micălaca 300, lucrări la magistrala de distribuție a agentului termic, ori blocurile sociale de pe Tarafului.

  Reabilitarea Palatului Justiției ar trebui să dureze doar câteva luni

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Arad, lucrările de reabilitare a monumentului istoric ar urma să fie finalizate pe data de 30 iunie 2023, conform contractului. Valoarea totală a investiției se ridică la 3.262.124,33 lei.

  Schelele au fost montate abia de curând, dar deocamdată doar pe partea clădirii dinspre mal și dinspre parc.

  Palatul Justiției a fost construit în anul 1892, în stil eclectic, având elemente din stilului clasic, neobaroc și renascentist. Anumite părți ale clădirii au fost adăugate în perioada 1940-1943. La ora actuală, imobilul găzduiește Tribunalul Arad, Judecătoria Arad, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, respectiv Centrul de perfecţionare a cadrelor Direcţiei Generale a Penitenciarelor. Clădirea dispune de 13 săli de judecată, 92 birouri şi alte spaţii anexă, totalizând 21.344 mp.

  Ultimele lucrări de reabilitare a Palatului Justiției au fost desfășurate între anii 1996 și 2002.

  Citește și: Conducerea Tribunalului Arad, în prezența președintelui CSM, a prezentat publicului larg bilanțul activității pentru 2022 • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.