A început procedura pentru concesionarea terenului pentru noua fabrică de aparate de zbor la Arad

  de Special Arad | 5 iulie 2022, 10:54 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  (foto: Zona Libera Curtici Arad / Facebook)

  Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Curtici-Arad a hotărât astăzi aprobarea începerii procedurii de concesionare a unui teren de trei hectare, pentru construirea la Arad a unei fabrici de aparate de zbor, anunță Consiliul Județean Arad într-un comunicat.

  Hotărârea de astăzi este primul pas pentru realizarea contractului de concesiune care, potrivit calendarului stabilit de Consiliul de Administrație, se va putea semna la sfârșitul lunii august. Procedural oricine va putea participa la licitația pentru concesionarea terenului. Consiliul de Administrație al Zonei Libere susține că există suficient teren și pentru alți investitori.

  Investiția urmează să se realizeze pe platforma de la Aeroport a Zonei Libere.

  „Am primit solicitarea de la compania interesată și am tratat-o cu prioritate. Este în interesul tuturor ca un astfel de investitor să se stabilească la Arad. Administrația locală va câștiga din taxe, universitatea va putea pregăti o specializare adecvată profilului noului investitor, aeroportul din Arad va avea o utilitate suplimentară. Și să nu uităm de locurile de muncă, unele mai bine plătite pentru că și specificul fabricii este diferit de ceea ce există acum la Arad. Practic, avem șansa ca după 100 de ani de când la Arad erau realizate prototipurile unor aparate de zbor, această industrie să reînvie. Și suntem mândri că Zona Liberă Curtici-Arad își poate aduce contribuția la asta”, a declarat dr. Andrei Ando, președintele Consiliului de Administrație al RA Administrația Zonei Libere Curtici-Arad.

  În acest moment, pe platforma de la Aeroport a Zonei Libere funcționează compania BOS și exceptând suprafața de 3 ha asupra căreia s-a decis astăzi, mai există aprox. 2 hectare pretabile pentru investiții.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ar fi momentul ca jurnaliști de investigație să facă niște săpături și să afle cine va avea de câștigat de pe urma acestei investiții. Adică cine sunt acționari și/sau parteneri cu investitorul sârb. Apoi, cum fentează sârbul UE accesând prin România fonduri europene. O grămadă de lucruri dubioase în afacerea asta. Nu că nu ar fi de dorit investiții în Arad, dar să ne mințim că ele sunt făcute spre binele arădenilor, cum sună declarația de mai sus, asta înseamnă să iei arădenii de proști. Nu, asta e spre profitul acelorași care de ani de zile fac totul doar pentru buzunarul lor. Pentru asta a trebuit de fapt dată la o parte și nevasta primarului, că terenul ăla era în proprietatea zonei libere, și ea stătea în calea planurilor lor. Asta a ajuns de fapt Aradul. Un oraș jefuit sistematic și fără milă.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Ar fi intereant ca cei de la Camera de Comert si Industrie Arad sa faca publica lista cu societatile comerciale din Arad detinute de cetateni din afara UE si apoi sa aflam daca acestia acceseaza sau au accesat fonduri europene. In cei priveste pe cetatenii sarbi din ce mi-a parvenit si mie ca informatie acestia detin in municipiul Arad majoritatea societatilor care au ca activitate brutaria si patiseria .

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.