marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A început numărătoarea inversă pentru fARAD

  de Special Arad | 23 august 2016, 2:01 PM | Cultură

  0

  Festivalul de Film Documentar fARAD, ediția cu numărul trei, se va organiza la Arad între 6 și 9 octombrie. Organizat de o echipă cu experiență care include programatori și producători ai Festivalului de film românesc din New York și ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, sub direcția artistică a Monei Nicoară, fARAD propune publicului filme valoroase, recunoscute pe plan internațional, multe dintre ele în premieră în România.

  Edițiile anterioare au inclus filme semnate, printre alții, de Harun Farocki, Sergei Loznitsa, Laura Poitras, Asif Kapadia. Programul acestui an va fi anunțat la începutul lunii septembrie.

  Printre noutățile ediției de anul acesta, se numără proiecția unui film special pentru copii și unui film pentru nevăzători, dar și lansarea unui proiect temerar – Laborator fARAD, destinat profesioniștilor filmului documentar și dedicat Sunetului în filmul documentar (trainer Dana Bunescu), o temă mai puțin exploatată în workshopuri  în România, dar de foarte mare interes pentru profesioniști.

  Laboratorul se va derula pe întreg parcursul celor patru zile de festival, cu trei ore dimineața, dedicate sunetului – atelier practic cu Dana Bunescu (10.00 – 13.00) și trei ore după prânz, dedicate proiectelor în dezvoltare (14.00 – 17.00) – sesiuni de feedback creativ pe proiecte, din partea invitaților speciali ai festivalului.

  Cei interesaţi sunt rugați să se înscrie trimițând formularul de înscriere și materialele precizate la adresa [email protected] până la data de 12 septembrie 2016, inclusiv.

  Despre temele abordate în cadrul Laboratorului, despre cum aplici pentru Laborator și de ce anume ai nevoie, dar și alte informații despre Laborator și fARAD3, pe www.farad.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.