miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A început demolarea clădirilor de la „Las Vegas” pentru construcția viitorului Dedeman aflat la ieșirea din Arad spre Deva

  de Raluca Medeleanu | 3 iunie 2021, 9:43 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Utilajele au început să demoleze clădirile care se aflau pe spațiul fostului „Las Vegas” de la ieșirea din municipiu, din cartierul Micălaca spre Deva. Muncitorii pregătesc terenul pentru începerea șantierului la cel de-al doilea magazin Dedeman din Arad.

  Proiectul, întocmit de firma Pro Arhitectura, a primit avizele direcțiilor responsabile din cadrul Primăriei Arad și a fost aprobat, după mai multe certuri, în Consiliul Local Municipal în toamna anului 2020.

  Pe lângă construcția clădirilor propriu-zise, în proiect se prevede și amenajarea căilor de acces cu strada Șiriei, suprafața terenului de 107.883 mp fiind situată între strada Șiriei și Calea Radnei din municipiu.

  dedeman micalaca

  Potrivit PUZ-ului, circulația către incinta propusă pentru reglementare va fi asigurat prin două accese rutiere, un acces rutier principal din Calea Radnei (parte a drumului național DN 7 în intravilanul municipiului Arad) prin amenajarea unui braț suplimentar din intersecția tip girație existentă, braț ce se va continua printr-un drum de acces care va deservi incinta reglementată, drum ce se va prelungi până la actualul traseu al Străzii Șiriei, din care va fi amenajat accesul rutier secundar ca o intersecție în „T” cu actual traseu al străzii Șiriei, traseu ce va fi păstrat și după realizarea pasajului denivelat al DN 7 peste linia de Cale Ferată și ce va trece pe sub pasaj.

  Pentru amenajarea accesul rutier principal propus din Calea Radnei, parte a DN 7, din intersecția tip girație existentă se propune amenajarea unei benzi de intrare cu viraj la dreapta suplimentară pe Calea Radnei, pe sensul de mers Vladimirescu – Arad, bandă ce va continua în sensul giratoriu ca a treia bandă de circulație și care va fi separată de banda existentă printr-o insulă din marcaj rutier, urmând a fi apoi racordată la drumul de acces printr-o „curbă tip arc de cerc”.

  Citește și: Dedeman-ul a stârnit ceartă în Consiliul Local

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.