Dedeman-ul a stârnit ceartă în Consiliul Local

  de Raluca Medeleanu | 16 noiembrie 2020, 3:01 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Așa cum anunțam încă de săptămâna trecută, lanțul de magazine Dedeman intenționează să construiască încă un magazin în Arad, către ieșirea din cartierul Micălaca. În acest sens, astăzi, consilierii locali au supus la vot Planul Urbanistic Zonal (PUZ) întocmit de Pro Arhitectura SRL, dar nu înainte să se iște o adevărată ceartă.

  Consilierii USR PLUS nu au fost convinși că documentele respective au fost întocmite corespunzător, cu toate că în cadrul ședinței comisiilor de specialitate de vineri au avizat favorabil proiectul. Motivul acestei „răzgândiri”, au spus aceștia, are la bază lipsa de timp pentru a studia amănunțit proiectul, căci  ar fi ajuns pe mail doar cu o zi înainte de ședința respectivă, adică joi după-masa.

  Dorian Curcanu de la USR PLUS, care este și președintele Comisiei de Urbanism, a ținut să atragă atenția că există o problemă în ceea ce privește partea de CF-uri care aparțin Primăriei Arad, lipsind în acest sens o hotărâre de consiliu prealabilă care să evite „surprize neplăcute” ulterior, astfel că s-a propus și apoi votat în unanimitate un amendament asupra proiectului cu  „o aprobare condiționată de realizare a schimburilor de imobile la valoarea de piață”. Un alt aspect considerat problematic de acesta este faptul că Dedeman nu oferă servitudine publică pentru drumul din partea de nord, iar astfel va lăsa proprietarii fără accesul corespunzător, însă secretarul general al Primăriei, Lilioara Stepănescu, a explicat că este peste puterea legală a municipalității să impună firmei Dedeman să dea acces public pe un drum proprietate privată.

  Mai mult, din ce a obvervat Curcanu, PUZ-ului i-ar fi lipsit planul de investiții detaliat cerut de lege, astfel că a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Pe de altă parte însă, arhitectul șef al Primăriei, Sorin Ciurariu, a specificat că documentația este completă, cu tot cu acest plan detaliat.

  Ceea ce a urmat a fost un schimb de replici între consilierii USR PLUS, primarul Bibarț și președintele de ședință Bognar, „mărul discordiei” fiind lipsa timpului necesar pentru a studia un amplu proiect de aproximativ 100 de pagini. Primarul Călin Bibarț a ținut să le explice consilierilor USR PLUS că ar fi avut posibilitatea să nu ofere avizul favorabil dacă aveau nelămuriri asupra PUZ-ului și că întreaga dezbatere asupra lipsurilor/nelămuririlor din PUZ erau lucruri care, conform procedurii, trebuiau lămurite în cadrul comisiilor și nu acum, în cadrul ședinței CLM.

  Cu toate acestea, după întreaga tevatură, proiectul de hotărâre a Planului Urbanistic Zonal ce privește construirea magazinului Dedeman pe spațiul deținut de Las Vegas SRL, la ieșirea din Micălaca, a trecut de vot, iar la finalul ședinței Levente Bognar a rugat-o pe doamna Stepănescu să trimită tuturor consilierilor locali, pe mail, o notificare cu regulamentul de funcționare a Consiliului Local ca să știe cum trebuie să se prezinte la ședință.

  Detalii despre proiectul votat de consilieri găsiți în articolul de mai jos:

  Dedeman vrea magazin nou, la ieșirea din Micălaca. Proiectul e făcut de Pro Arhitectura

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.