A început cel mai mare pelerinaj religios de pe planetă

  de Special Arad | 4 octombrie 2014, 12:21 AM | Internaţional

  0

  Ieri, 2 octombrie, a fost una dintre cele mai importante zile pentru religia islamică. A început pelerinajul la Mecca, oraşul sfânt al musulmanilor. Peste 3 milioane de credincioşi sunt aşteptaţi să sosească până sâmbătă în acest centru sacru de rugăciune, într-un context marcat de ofensiva teroriştilor grupării Statul Islamic şi de extinderea epidemiei de Ebola.

  Două milioane de credincioși au sosit în cetatea Mecca, locul nașterii profetului Mahomed și leagăn al Islamului. În prima zi a pelerinajului musulman, oamenii au înconjurat de șapte ori Kaaba, o clădire în formă de cub, fără ferestre, situată în curtea moscheii principale și construită în cinstea profetului Abraham. Autoritățile saudite se așteaptă ca în zilele următoare, numărul pelerinilor veniți la Mecca să depășească 3 milioane, potrivit Reporternet.ro

  Anul acesta, pelerinajul la Mecca se desfășoară pe fondul a două amenințări majore: epidemia de Ebola și ofensiva lansată de gruparea teroristă Statul Islamic. Autoritățile saudite au stabilit centre de supraveghere sanitară în porturi și în punctele de trecere a granițelor.

  „Suntem îngrijorați în principal din cauza febrei hemoragice, fiindcă este o boală infecțioasă. Așa că am creat un drum diferit pentru eventualii pacienți și o încăpere izolată în cazul apariției unor astfel de cazuri“, a afrimat medicul Hassan Bokhari.

  Pentru cel mai mare pelerinaj religios de pe planetă, autoritățile din Arabia Saudită au dispus ca securitatea să fie asigurată de 75.000 de polițiști. Potrivit agenției Reuters, în acest an au fost introduse scannere electronice pentru verificarea permiselor de ședere temporară. Pelerinajul la Mecca va culmina, sâmbătă, cu Sărbătoarea Sacrificiului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.