marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A ieșit pe… Dos! Dos Santos trimite punctele spre Pitești după ratări exasperante ale arădenilor

  de Lucian Dănilă | 27 noiembrie 2021, 10:39 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Fanii arădeni aveau o anume teamă înainte de partida în care UTA a întâlnit pe FC Argeș, o teamă izvorâtă din evoluțiile din ultima vreme a echipei pregătite de cuplul Ianovschi – Prepeliță. Gruparea din Trivale venea la Arad după ce a marcat de trei ori în poarta Craiovei lui Reghecampf, chiar dacă oltenii au jucat 80 de minute în inferioritate numerică.

  Acea oarecare teamă era generată și de jocul bun, consistent arătat de piteșteni, iar UTA se întorcea pe propria arenă după evoluții destul de șterse ca exprimare la Mioveni și Constanța. Ceea ce am văzut, însă, nu avea nimic în comun cu acea teamă despre care am scris în primele rânduri.

  FC Argeș a început mai bine jocul dar numai din punct de vedere al posesiei. Linia de mijloc a lor părea mai mobilă și jocul între linii le-a ieșit destul de bine în primele 15 minute ale partidei, un joc care a funcționat doar până la interacțiunea cu linia defensivă arădeană, acolo unde Medjimorec și Erico, dar și Shlyakov sau Vukcevic, au câștigat fiecare duel unu la unu, iar Vorobjovas a reușit și el să recupereze o sumedenie de baloane din picioarele adversarilor.

  UTA și-a turat mai greu motoarele, dar odată încălzite acestea păreau că funcționează destul de bine cât să câștige acest joc. După șutul lui Ubbink din minutul 12, care a dat semnalul că arădenii doresc să preia frâiele partidei, tot Ubbink a ratat o ocazie imensă în minutul 20, atunci când a șutat cu latul spre poarta lui Greab după o excelentă pasă primită de la Dangubic, portarul argeșenilor a respins și Miculescu nu a putut să împingă mingea în poartă fiind blocat de barajul creat de același Greab și Latovlevici.

  Tot Ubbink putea marca câteva minute mai târziu, dar șutul său a fost blocat de „veteranul” Latovlevici, după care mingea trimisă în fața porții de Miculescu a fost respinsă cu greu de Dos Santos.

  Fără să vrem, ratările din prima parte, chiar și numărul lor, ne duceau cu gândul la jocul cu Chindia, pierdut de UTA tot pe propriul stadion după câteva ratări monumentale. În prima parte, Balauru nu a avut nicio intervenție, gruparea din Pitești nereușind să pună vreo problemă la poarta arădeană.

  Partea secundă a început la fel ca prima, cu FC Argeș controlând jocul la jumătatea terenului dar fără a intra prea des în treimea arădeană. Cei care au părut mai hotărâți au fost tot arădenii, dar șutul lui Dangubic s-a dus mult peste poartă. Tot croatul avea să-l lanseze pe Miculescu în minutul 58 cu o pasă printre fundașii centrali ai argeșenilor, David a trecut de Greab, a intrat în unghi și nu a avut nici forță și nici precizie pentru a marca, mingea trimisă de el spre portă fiind recuperată de Dos Santos.

  Au urmat cele două șuturi senzaționale trimise de Dangubic, dar mingea s-a oprit de fiecare dată în bară. În minutul 64 a șutat din afara careului la colțul lung și mingea a lovit la vinclu bara porții din stânga lui Greab, iar în minutul 69, după o fază colectivă spectaculoasă, șutul croatului s-a dus la rădăcina barei din partea dreapta a portarului echipei piteștene.

  A urmat apoi ratarea monumentală a lui Erico, care a urmărit o minge ce s-a dus prin fața porții lui Greab și de la jumătate de metru de poartă, aflat lângă bară, brazilianul nu a reușit să împingă balonul în poartă! A mai fost acel șut la colțul scurt al lui Antal, șut la care Greab a scăpat mingea în corner.

  Gyuszi Balint era exasperat de ratările elevilor săi, dar echipa funcționa la cei mai buni parametri, iar FC Argeș părea în corzi precum într-un meci foarte dezechilibrat de box. Dacă eram la box, FC Argeș probabil că ar fi pierdut acest joc fiind numărată de minim trei ori.

  A venit însă minutul 80, atunci când Latovlevici a urcat în banda stângă și Vukcevic, ca să nu se complice, a trimis destul de ușor în corner. A fost detaliul care a făcut diferența. Tot Latovlevici a executat, Dos Santos s-a înălțat și a trimis cu capul de la colțul scurt profitând de reacția întârziată a lui Hora și Erico, și mingea s-a dus cu boltă peste Balauru, prins la prima bară, intrând în poartă după ce a lovit bara la colțul lung: 0-1!

  Balint a făcut o criză de nervi și a aruncat haina de pe el. Era o reacție normală… UTA a ratat șase ocazii foarte mari, iar FC Argeș avea să înscrie la o jumătate de ocazie…

  Timp de zece minute, arădenii nu au mai avut puterea să se apropie periculos de poarta lui Greab și echipa din Pitești a plecat acasă cu toate punctele puse în joc după un meci halucinant. Jucătorii arădeni au ieșit din teren în aplauzele celor aproximativ 3.000 de fani care au asistat la meci, dar amărăciunea unei noi înfrângeri după un meci bun spre foarte bun nu are cum să lipsească din vestiarul Bătrânei Doamne.

  O înfrângere care doare și din punct de vedere al clasamentului, UTA fiind pe locul 9 în acest moment, cel mai slab loc ocupat de arădeni de la prima etapă încoace. Iar pentru echipa pregătită de Gyuszi Balint urmează în acest final de an meciuri cu echipe clasate în primele șase locuri, FCSB, Craiova, Botoșani și Voluntari, trei dintre ele în deplasare, singurul meci acasă fiind cel cu Botoșani.

  FOTO: CIPRIAN PETCUȚ

   

  UTA – FC Argeș 0-1 (0-0)

  Dos Santos 80

  UTA: Balauru – Vuckevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Vorobjovas, Batha (61 Hora) – Roger (71 Antal), Ubbink, Miculescu – Dangubic.

  FC Argeș: Greab – Tofan, Turdan, Dos Santos, Latovlevici – Meza Colli, Dumitrașcu (64 Viana) – Iștfan, Șerban (64 Honciu), Raynov – Arias Said (71 Pițian).

  Cartonaș roșu: Cristian Dumitru (FC Argeș), în afara terenului

  Arbitru: S. Costreie (Buftea-Ilfov)

  Asistenți: G. Constantinescu (București) și F. Tunyogi (Zalău) – asistenți.

  Obs. FRF: I. Olah (Sf. Gheorghe);

  Obs. LPF. M. Nemțeanu (București).

  clas 22 6

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.