miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A fost și Paștele Cailor… s-au îmbătat cabalinele și au ieșit fără mască pe străzile Aradului

  de Mihai Todoca | 6 mai 2021, 11:12 AM | Strada

  1

  Porci în Alfa am mai văzut. Măgari pe lângă Teatru am mai văzut. Chiar și de canguri am avut parte, noi, cei de aici, din această parte a țării, numită Arad. Acum e rândul cailor să iasă în față pe stradă . Se pare că aceștia, sătui să fie ignorați de opinia publică au luat problema în propriile lor copite și au pornit la trap către zona Intim. În drumul lor au făcut și o pauză preț de un bălegar pe șosea, moment în care i-am surprins:

  „Bună ziua! Cu ce treabă pe aici?”, întrebăm noi, curioși din fire.

  „Auzi? Ești și nesimțit! Nu vezi că am o treabă aici? Mai exact una mare. Hai! Dă-te mai încolo că îți trântesc o copită de nu te mai repară nici SMURD-ul”

  „Să înțeleg că încolo vă îndreptați? Către spital?”

  „Bine, văd că insiști. Nu, nu mergem la spital, dacă tot te interesează. După cum bine știi animalele din Arad nu au tot timpul o soartă bună, vezi cazurile de la adăpostul de câini, porumbeii din parcuri sau ciorile de pe centru. Dar am observat o ignoranță totală când vine vorba de cai! Ați scris de toți și toate, dar pe cai i-ați uitat! A fost Paștele Cailor! Ați scris literă? Nu! Așa că am decis să protestăm printr-un marș la trap”.

  „Bine, vă promit că vom scrie și de dumneavoastră”, încercăm noi împăciutori.

  „Numai să nu fie la Paștele Cailor!”, ne sugerează puțin amenințător cabalinul.

  Râdem, glumim, dar plângem în pumni. În timp ce unii văd Aradul ca un model de dezvoltare pe bani europeni, unde economia ne bubuie sub fund, partea mai puțin văzută a Aradului se arată consecvent de câțiva ani încoace, plină de bălegar! Dii căluțule, dii!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.