duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A fost semnat ordinul privind testarea în școli! Elevii vor face două teste pe săptămână

  de Special Arad | 19 noiembrie 2021, 2:22 PM | Educaţie | Naţional

  0

  Începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ”, prevede noul ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, semnat vineri și trimis spre publicare la Monitorul Oficial, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

  Același ordin, ce modifică ordinul comun inițial privind regulile de organizare a școlilor în condiții pandemice, descrie regulile aplicate în momentul înregistrării unor teste pozitive, în cadrul testărilor efectuate în rândul elevilor. Potrivit ordinului comun, în cazul testelor de salivă făcute de elevi la domiciliu, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate conform procedurilor descrise în ordin.

  Același document descrie Protocolul privind managementul cazului cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă. Astfel, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se realizează după cum urmează:

  a) în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs;

  b) Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ sau la domiciliu, sub îndrumarea părinților/reprezentanților legali;

  c) Persoanele responsabile din cadrul unității de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios. În situația colectării testelor cu rezultat pozitiv la nivelul unităților de învățământ, acestea se vor arunca în coșuri de gunoi prevăzute cu capac și pedală prevăzute cu sac de gunoi, și vor fi colectate și eliminate pe un circuit separat, conform prevederilor OMS 1226/2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naţională de date privind deşeurile rezultate din activităţi medicale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.