miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  A fost fabulos, a fost Arad Fashion Days (Galerie foto)

  de Raluca Medeleanu | 25 august 2022, 11:53 AM | Monden | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Cea de-a patra ediție a festivalului de modă Arad Fashion Days (AFD) a ajuns miercuri seară la final. Evenimentul a fost unul de înaltă ținută, cu creații variate, atât de la designeri de top, cât și de la debutanți cu viitor promițător. În total, 22  designeri din țară și-au expus pe catwalk vestimentațiile în cele două zile de festival.

  A doua și ultima seară de festival s-a bucurat de vreme excepțională – spre deosebire de prima, care s-a desfășurat sub amenințarea ploii – astfel că totul a mers ca pe roate. Curtea cazinoului s-a umplut de invitați variați, de la diferite chipuri cunoscute din politica și mediul de afaceri locale, la designeri, tineri influenceri și pasionați de modă din diferite părți ale țării, astfel că perioada de dinaintea începerii spectacolului propriu-zis a fost propice socializării și „networking-ului”, fiind în acest sens asigurate și standuri cu băuturi răcoritoare și alcoolice. Printre figuri importante, putem aminti prezența Geaninei Corondan, Alexandrei Ungureanu, lui Ovidiu Mureșanu, ori a Cristinei Anti (de la revista Premium Fashion Magazine). Muzica a fost mixată de DJ Mike Kross.

  Primul care și-a arătat cea mai nouă colecție pe podium a fost designerul arădean Paul Sergiu Micșa, care se află și printre organizatorii AFD, și care a debutat în lumea modei chiar la prima ediție din 2019, când ne adusese fermecătoarele sale kimonouri. Anul acesta, ne-a prezentat haine diafane, romantice, văluroase, în culori extrem de tonice, numai bune pentru sezonul estival, undeva departe – de ce nu? – în Veneția, dacă tot ne-au fost prezentate cadre cu superbul oraș pe panourile digitale. „Cu Veneția, n-ai cum da greș…”, ne-am spus.

  O altă colecție aparte a fost semnată de Anca Manea. Intitulată „Catholica”, prezentarea s-a desfășurat pe impunătoarea muzică a lui Vangelis, remixată pe ritmuri moderne, iar manechinele au defilat pe cap cu un soi de tiare din țepi ascuțiți, care ne duceau cu gândul la aureolele sfinților ori chiar la coroana cu spini purtată de Iisus, îmbrăcate în rochii din materiale albe, brodate cu fire delicate strălucitoare.

  Și colecția Cosette a fost memorabilă, schimbând tonul cu unul ludic, hainele fiind colorate, jucăușe, iar muzica veselă, pe măsură. Interesantă a fost și abordarea lui Adi Moisa, care și-a inspirat creațiile din natură, mai exact din plantele carnivore.

  Modelele au mai defilat în vestimentațiile create de Mădălina Buzas, Ana Farîma (cu inspirații folclorice), Allude Clothing (haine provocatoare, majoritatea negre din material de tip latex), Mara Popa (tot haine negre, din piele, combinate cu foițe de aur), apoi Mălina Popa, Simona Bulzan, respectiv Aura Dumitru.

  În încheiere, amintim remarca prezentatorului AFD, Stelian Milu, care a atras atenția vedetelor din primul rând că e conștient că își va lua „mult hate” pentru ce spune, însă este de reținut că Bucureștiul nu are un festival propriu dedicat modei, doar evenimente scurte, iar în acest sens Aradul este de lăudat că reușește pentru al patrulea an consecutiv această performanță și devine tot mai vizibil pe harta fashion. Așteptăm, așadar, ediția cu numărul cinci!

   

  • Citește și: AFD strikes again! A învins ploaia și ne-a oferit un show fashion de înaltă clasă (Galerie foto) – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.