A apărut primul teaser pentru sezonul 5 din „Urzeala tronurilor”. Vin și o sumedenie de personaje noi

  de Special Arad | 27 noiembrie 2014, 3:32 PM | Film

  0

  Programat să aibă premiera în aprilie 2015, sezonul 5 din „Game of Thrones” (Urzeala tronurilor) are deja un teaser oficial. Se știe deja că acțiunea se va desfășura în regatul Dorne, condus de Casa Martell. Filmările sunt în toi în Spania și se lucrează deja inclusiv la sezonul 6.

  Sezonul nou va fi alcătuit din 10 episoade.

  Personaje noi în acest sezon:

  Printul Doran Martell – acesta va apărea în mai multe episoade și se va afla într-un scaun cu rotile. Doran își conduce ținutul cu întelepciune, dar este mult mai retras ca regii cu care ne-a obișnuit până acum serialul.

  Printul Trystane Martell – un tânăr atrăgător și logodnicul prințesei Myrcella. Are 18 ani.

  Areo Hotah – garda de corp a lui Doran.

  Obara Sand – este cea mai mare dintre surori și cea mai atletică. Va avea o scenă de luptă importantă cu un personaj cunoscut.

  Nymeria Sand – este descrisă ca fiind mulatră, fiica lui Oberyn și a unei femei de culoare. Nymeria este frumoasă, emotivă și foarte puternică.

  Tyene Sand – este cea mai tânără dintre surori, dar știe cum să-și folosească inteligența și tacticile de seducție. Arma ei numărul unu este otrava.

  High Sparrow – lider cucernic din fruntea unei secte religioase.

  Septa Unella – este o femeie impunătoare, care va petrece mult timp în compania unui personaj principal în următorul sezon.

  Maggy the Frog – o ghicitoare din Festinul Ciorilor care va apărea într-un episod din sezonul 5.

  Lollys Stokeworth – Bronn a anunțat în ultimul episod că se va căsători cu Lollys, dar se pare ca mercenarul va mai avea parte de acțiune și în următorul sezon.

  Yezzan – un proprietar de sclavi neglijent din Meereen.

  The Waif – o fetiță ciudată care se întâlnește cu Arya la un moment dat. Ea va fi interpretată de o actriță mai mare, trecută de 15 ani.

  Pentru cine nu știe încă:

  Având la bază cea mai bine vândută serie de cărți fantasy, serialul „Urzeala tronurilor” este o poveste epică despre trădare și nobilimea de pe tărâmul fictiv Westeros unde verile și iernile pot dura ani, iar pofta de putere o veșnicie.

  Șapte familii nobile luptă să dețină controlul asupra ținutului mitic Westeros. „Urzeala tronurilor” este un serial emblematic și o producție de succes pentru HBO. În acest an, o mulțime de povești convingătoare vor avea parte de un deznodământ inevitabil și sângeros. La începutul sezonului, încurajați de măcelul de la Nunta Roșie din Riverlands, unde au murit o mulțime din inamicii casei Stark, Lannisterii țin cu dinții de Tronul de Fier… dar oare pot trece peste propriile orgolii și peste amenințările noi, aflate în curs de desfășurare în sud, nord și est? În timp ce Stannis Baratheon continuă să-și construiască armata în Dragonstone, apare un nou pericol din sud, atunci când Oberyn Martell (Vipera Roșie din Dorne), rivalul casei Lannister, ajunge în Debarcaderul Regelui pentru a participa la nunta lui Joffrey și Margaery Tyrell și, ulterior, pentru a-și pune adevăratele planuri în aplicare. În nord, Rondul de Noapte, aflat în pragul dezbinării, este amenințat de armata veneticilor, condusă de Mance Ryder, care la rândul său este vânat de niște dușmani mult mai aprigi: Umblătorii Albi. Ca și cum asta n-ar fi fost de ajuns, Daenerys Targaryen, însoțită de cei trei dragoni amenințători și armata sa neîntinată, este gata să “elibereze” cel mai mare oraș de sclavi din partea de est (Meereen), care ar putea constitui o forță impunătoare pentru planul ei final: să plece spre Westeros și să-și revendice Tronul de Fier, care a fost luat cu forța de Lannisteri de la familia ei.

  Surse: Origo, Metropotam, HBO

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.