Spitalul Județean analizează dacă anexele situate în curtea fostului Municipal se pot demola





SCJU Arad analizează situația existentă a curții fostului spital Municipal, acolo unde se desfășoară deja lucrări de reabilitare, printr-un proiect câștigat de Consiliul Județean. Imobilul fiind înregistrat însă ca monument istoric, orice modificare adusă trebuie să fie efectuată cu acordul Direcției Județene de Cultură, reprezentantul local al Ministerului Culturii.
După cum ne-au explicat reprezentanții spitalului, pe lângă clădirile care găzduiesc secțiile Județeanului, în curtea fostului „Municipal” există mai multe anexe, unele care au avut rol de magazii, dar care sunt într-o stare destul de avansată de degradare. Problema este că nu se știe exact cum sunt înregistrate la „Monumente”, ceea ce face momentan imposibilă demolarea lor. Din acest motiv, în primă fază, a fost alcătuit un Plan Urbanistic Zonal care „scanează” întreaga suprafață a ansamblului fostului spital Municipal (18.189 mp), proiect care se află acum la transparență decizională, pe site-ul Primăriei Arad.
Conform legii, cetățenii interesați de subiect au posibilitatea astfel să studieze întreaga documentație și să transmită recomandări până la data de 25.11.2024, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei, la acest link sau ca mesaj în format electronic pe
adresa de e-mail: [email protected] .
Reprezentanții SCJU ne-au transmis să momentan nu există un plan concret în ceea ce privește funcțiunea viitoarelor construcții care vor lua loc, la un moment dat, fostelor anexe (în cazul în care se primește permisiunea de demolare), însă în trecut se lua în considerare construirea secției de radiologie acolo, întrucât la acea vreme secția de oncologie se afla la acea locație. Cum ulterior a fost însă mutată în clădirea modernizată de pe str. Vicențiu Babeș, varianta nu mai pare fezabilă. În PUZ-ul aflat la transparență, se păstrează în continuare această propunere de a înființa în aceste noi clădiri secția de radioterapie. Clădirile propuse au un regim de înălțime de 2 etaje.
Indiferent care vor fi planurile ulterioare, un prim pas este clarificarea modului în care sunt înregistrate aceste anexe pe listele de la „Monumente”.
Întreaga documentație de urbanism a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) aferent obiectivului de investiție „Demolarea parțială, extinderea și modernizarea unității spitalicești” o puteți consulta aici: Primăria Municipiului ARAD-Proiect de hotărâre nr. 75 din 14.11.2024
Citește și:
• CJA: Lucrările la fostul Spital Municipal sunt în graficul asumat · Special Arad
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)