Volumul „Drumul spre lumină și libertate al Basarabiei (1917-1920)” a fost lansat la Chișinău de editura Vasile Goldiș University Press





Editura Vasile Goldiș University Press a scos de sub lumina tiparului lucrarea istoricului basarabean Ion Negrei, Drumul spre lumină și libertate al Basarabiei (1917-1920). Volumul a fost lansat recent în cadrul Congresului Național al Istoricilor Români, organizat la Chișinău și Suceava.
Lucrarea a fost publicată sub coordonarea editorială a conf. univ. dr. Cristian Bențe, prorector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, și a dr. Sebastian-Dragoș Bunghez, vicepreședinte al Filialei Arad a Societății de Științe Istorice din România. Scrierea a fost editată în versiune bilingvă, româno-engleză. Traducerea cărții în limba engleză îi aparține lect. univ. dr. Laura-Rebeca Stiegelbauer, de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, iar finanțarea publicării a fost asigurată de Centrul Cultural Județean Arad și Asociația pentru Cultură, Educație și Tineret „Vasile Goldiș” din Arad.
Lucrarea a fost prezentată în cadrul congresului de către dr. Sebastian-Dragoș Bunghez. Cu această ocazie, Ion Negrei, vicepreședinte al Asociației Istoricilor „Alexandru Moșanu” din Republica Moldova, a mulțumit conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” și Editurii „Vasile Goldiș” University Press pentru profesionalismul demonstrat.
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a fost reprezentată la acest eveniment de înaltă ținută și de dr. Maria Alexandra Pantea care a prezentat două comunicări, „Activitatea filantropică a băncilor românești din Transilvania la începutul secolului al XX-lea”, respectiv „Școala de fete din Arad, expresie a emancipării și modernizării societății românești”.
Comentariile portalului
De ce tarani, Joni? Eu am votat Simion. De ce merita votat Nicusor? Ce a facut de fapt in capitala?
Se lasa cu o amenda de la Garda de Mediu? Daca pe vreme asa rece se declanseaza incendiu, ce va fi in iulie???
Îți pot răspunde simplu, pentru ca necesarul de putere solicitat era altfel pentru cele două orașe. Ramnicul Vâlcea-platforma industrială, iar Constanța un oraș mai mare. Motoarele (...)