duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia va trata „cu prioritate” cererea Transnistriei de a primi protecție

  de - | 29 februarie 2024, 9:15 AM | Internaţional

  0

  Rusia va trata ”cu prioritate” cererea regiunii separatiste moldovene Transnistria de a primi protecție, anunță Administrația de la Moscova, iar premierul Poloniei, Donald Tusk, a avertizat că situația regională este ”periculoasă”.

  Parlamentul regiunii separatiste Transnistria, nerecunoscută internațional, a cerut miercuri protecție din partea Rusiei, denunțând ”presiuni” ale Guvernului de la Chișinău, care a adoptat restricții economice contra Tiraspolului. ”Ne adresăm Parlamentului Rusiei cu rugămintea aplicării de măsuri pentru protejarea Transnistriei, în contextul presiunilor din ce în ce mai mari ale Chișinăului, ținând cont de faptul că peste 220.000 de cetățeni ruși locuiesc permanent în regiune”, arată rezoluția adoptată de către deputații transnistreni.

  Administrația Vladimir Putin a anunțat că tratează ”cu prioritate” apărarea populației Transnistriei.

  Tensiunile din regiunea separatistă moldoveană Transnistria sunt ”periculoase”, a atras atenția premierului Poloniei, Donald Tusk, în contextul cererii regimului de la Tiraspol de a primi protecție din partea Rusiei.

  O eventuală intervenție militară a Rusiei riscă să amplifice conflictul regional, în contextul în care Transnistria se învecinează cu Ucraina. Rusia menține trupe în Transnistria din 1992.

  Transnistria și-a proclamat independența unilateral în 1990, dar manevra nu este recunoscută la nivel internațional. Administrația de la Chișinău a respins constant acuzațiile privind exercitarea de presiuni asupra Tiraspolului, acuzând Moscova că încearcă destabilizarea Republicii Moldova.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.