Omul sfințește locul (III): grădina din povești dintre blocurile de pe strada dr. Ioan Suciu (Galerie foto)





Continuăm seria articolelor prin care felicităm asociațiile de proprietari care au înțeles că omul sfințește locul, aducându-vă de această dată în atenție o grădină, parcă desprinsă din povești, dintre blocurile de pe strada dr. Ioan Suciu.
Deși am fost întrebați de ce nu prezentăm și exemple cu amenajări frumoase ale curților / grădinilor caselor din municipiu, am preferat să ne axăm doar pe cele de la blocuri, motivul fiind simplu: proprietarul unei case investește bani și timp pentru că este la el acasă, își face doar lui, însă atunci când vorbim de blocuri, din păcate, în general atitudinea este alta. Oamenii se gândesc adesea „de ce să fac eu pentru alții? Să facă ei, eu îmi văd de apartament”. Ba mai mult, fiind spațiu public, își îndreaptă privirea către autorități, care la rândul lor sunt de părere că grădina/curtea blocurilor ține strict de gospodărirea proprie a asociațiilor de locatari.
Astfel, de multe ori avem de a face cu spații părăginite, bănci cu vopsea scorojită, iarbă crescută până la brâu etc. Dar avem și exemple pozitive, unde oamenii înțeleg puterea exemplului, contribuind de bună voie, pe propria cheltuială, din simplă dragoste pentru frumos și simț gospodăresc.
Un asemenea exemplu găsim și la asociația de proprietari de pe strada dr. Ioan Suciu, bloc nr. 5, scara A, unde spațiul din fața blocului a fost amenajat ca o grădină din povești.
Pe lângă spațiile cu flori a fost montată piatră cubică, au fost vopsite în culori vesele gurile de canal, băncile sunt îngrijite, lemnul fiind proaspăt lăcuit, au amplasat și coș de gunoi atât pentru deșeuri mai voluminoase, cât și pentru mucurile de țigări, există rastel pentru biciclete, ba chiar și mici statuete și pietricele decorative.
Nici vecinii de la scara B nu sunt de ignorat, care chiar dacă nu au intervenit cu atâtea elemente pe spațiul ce ține de ei, au îngrijit foarte frumos grădina. Pământul este săpat, gardul verde este tuns, sănătos, trandafirii sunt și ei îngrijiți, iar copacii sunt văruiți, pentru a fi feriți de omizi.
Felicităm pe această cale locatarii acestor scări de bloc, care ne demonstrează cât de adevărată este zicala: „omul sfințește locul”!
Nu uitați că aveți oportunitatea să ne aduceți în atenție și alte astfel de spații frumos amenajate de la blocurile din municipiu, pe adresa [email protected], iar noi le vom prezenta în articolele următoare.
Citește și:
• Omul sfințește locul (I): micul colț de Rai de pe Banu Mărăcine (Galerie Foto) · Special Arad
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)