Abel Apostol a fost împușcat și aruncat în râul Mureș. Mărturisirea lui Adrian Buleu





Adrian Buleu a spus în fața instanței – Tribunalul Vrancea – cu ocazia judecării contestației în ceea ce privește eliberarea sa condiționată care a fost respinsă de Judecătoria Focșani ca fiind inadmisibilă, unde se află rămășițele lui Abel Apostol.
După 11 ani, timp în care familia lui Abel Apostol a căutat neîncetat indicii cu privire la locul unde ar putea fi rămășițele acestuia, Adrian Buleu a venit – într-un final – cu un răspuns, sperând că prin această dezvăluire să „își câștige” eliberarea condiționată.
Adrian Buleu a mărturisit, astăzi, judecătorului din cadrul Tribunalului Vrancea, la judecarea contestației privind eliberarea condiționată, că a aruncat cadavrul lui Abel Apostol în râul Mureș, iar apoi a dat foc mașinii cu care l-ar fi transportat pentru a șterge urmele. După 11 ani ani este greu de imaginat faptul că se vor mai găsi rămășițele lui Abel Apostol.
În ceea ce privește modul în care și-a ucis partenerul de afaceri, Buleu ar fi precizat, potrivit informațiilor noastre, că l-ar fi împușcat cu o armă, dar că nu a intenționat acest lucru, însă totul s-a petrecut sub imperiul nervilor. Mărturisirea lui Adrian Buleu nu produce vreun efect din punct de vedere juridic asupra lui.
Declarațiile lui Adrian Buleu vin la 11 ani de la comiterea crimei. Însă vin în contextul, așa cum am precizat, eliberării condiționate a celui care a pus capăt vieții lui Abel Apostol.
Adrian Buleu a spus la începutul acestui an, la Judecătoria Focșani, care a judecat cererea de eliberare condiționată a acestuia, că regretă fapta și, mai mult de atât, a fost la psihologul penitenciarului, unde a recunoscut ceea ce a făcut, precizând că acest lucru l-a ușurat emoțional.
A fost pentru prima dată când a recunoscut că el a comis fapta. În timpul procesului în urma căruia a fost condamnat pentru uciderea lui Abel Apostol, Buleu nu a recunoscut fapta, invocând pe de o parte că partenerul său de afaceri este în viață, cea mai puternică probă în acest sens fiind lipsa cadavrului. O altă ipoteză lansată a fost aceea că, dacă Abel Apostol a fost într-adevăr ucis, crima a fost comisă de cetățeni ruși, ucraineni sau moldoveni, cu care acesta ar fi avut anumite afaceri.
Adrian Buleu nu a fost eliberat condiționat după înfățișarea din 5 februarie de la Focșani, iar judecătorul de supraveghere i-a respins cererea ca neîntemeiată, unul dintre motive fiind că „petentului condamnat îi este necesară o perioadă mai mare de timp în care să creeze convingerea că într-adevăr şi-a modificat comportamentul, că nu mai reprezintă un pericol pentru societate şi că poate fi pus în libertate înainte de expirarea pedepsei” și că „în esenţă, partea executată din pedeapsă nu şi-a atins scopul”.
Instanța a fixat termen, după care propunerea sau cererea va putea fi reînnoită, 9 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Adrian Buleu nu a acceptat însă hotătârea Judecătoriei Focșani, așa că a contestat-o la Tribunalul Vrancea, având termen astăzi. Tribunalul a amânat cauza pentru data de 3 aprilie.
Nu este pentru prima dată când Buleu a solicitat să fie eliberat condiționat. Anul trecut în luna mai, acesta a înaintat Judecătoriei Focșani o cerere de eliberare condiționată, însă instanța a respins-o, hotărând că aceasta poate fi reînnoită după 9 luni.
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)