Locul în care elevii arădeni pot vorbi despre trăirile lor interioare: INSIDE





Dincolo de școală, de lecții, de materii, dar mai ales dincolo de stres. INSIDE. În profunzime, despre trăirile elevilor arădeni, adolescenți pe care nu toţi avem timp să-i ascultăm şi să-i înţelegem. Un loc unde aceştia pot vorbi deschis despre ce simt, despre ce vor, despre vise şi speranţe, în tihnă, cu cei pregătiți să le asculte problemele. INSIDE, un loc de întâlnire pentru adolescenţii din Arad.
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad şi Asociația M.A.S.C.A. au decis să organizeze întâlnirile INSIDE ale centrului cu același nume, un centru dedicat dezvoltării psihoemoționale a tinerilor arădeni. Înființat de Asociația M.A.S.C.A. în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, centrul oferă elevilor arădeni posibilitatea de a participa gratuit, o dată pe săptămână, la aceste întâlniri coordonate de profesori de psihologie, consilieri școlari, medici, consilieri de dezvoltare personală.
Poveştile care au dus la crearea INSIDE
Cum s-a ajuns aici? Cum s-a ajuns la elevi şi la întâlniri în care aceştia pot vorbi deschis despre trăirile lor?
Povestea centrului INSIDE a pornit, potrivit creatorilor săi, „de la foarte multe povești ale tinerilor arădeni, poveștile trăirilor lor interioare, ale fricilor, ale emoțiilor pe care nu știu cum să le gestioneze, ale nevoilor de comunicare, de socializare cu alți tineri”.
Trei instituții preocupate de sănătatea psihoemoțională a adolescenților din Arad și-au dat mâna pentru a le veni în ajutor acestora și pentru a le crea un loc unde să se simtă ascultați, înţelegi, ajutaţi, unde să poată purta conversaţii lejere, unde să se simtă liberi.
„UAV este alături de acest proiect pentru că vine în întâmpinarea unor probleme reale din viața tinerilor. Cu siguranță ne putem implica prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială în activitățile care se vor derula în cadrul centrului și, sunt convinsă, că fiecare întâlnire va duce la creșterea stării de bine a elevilor arădeni”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.
INSIDE este văzut ca o şansă pentru elevii arădeni de a-şi educa nu doar mintea, ci şi emoţiile.
„Ceea ce ne dorim în cadrul acestor întâlniri este să le oferim tinerilor, elevilor arădeni, posibilitatea de a învăța mai multe despre ei înșiși. Școala le educă mintea, noi vrem să-i ajutăm să-și educe emoțiile, să-și înțeleagă trăirile. Consilierii CJRAE, alături de voluntarii Asociației M.A.S.C.A. au pregătit activități care să-i ajute, să le ofere ceea ce mediul școlar nu o poate face”, a detaliat proiectul directorul CJRAE Arad, Ovidiu Toderici.
Cine umple golul din viaţa unei generaţii?
„Mă bucur că atât CJRAE, cât și UAV, precum și medici arădeni au decis să se implice în dezvoltarea Centrului de dezvoltare psihoemoțională a tinerilor. Munca pe care o fac în cadrul asociației cu tinerii m-a făcut să înțeleg nevoile lor și lipsa unui cadru în care ei să poată învăța mai multe despre trăirile lor, despre emoțiile lor, despre riscurile pe care le comportă lipsa unei comunicări reale cu familia și prietenii. Sper ca ceea ce vom face aici, alături de partenerii noștri, să ajute și să umple acest gol din viața acestei generații” a precizat președintele M.A.S.C.A, Florina Cotuna.
Prima întâlnire INSIDE va avea loc joi, 15 februarie, ora 17.00, la sediul CJRAE Arad, din strada Mucius Scaevola nr.9 . Înscrierile se pot face pe email la adresa: [email protected].
Citeşte şi:
Puterea scrisului. Lecția cu care profesorii arădeni i-au vrăjit pe cei mici
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)