Interceptări ale liderilor din „Mafia deșeurilor” cu legături și în Arad. Cum s-a revoltat o angajată a Agenției de Mediu din Arad





Interceptări ale liderilor din „Mafia deșeurilor” . Anchetatorii au înregistrat o discuție între patronul firmei din Arad și o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului, speriată de ce a găsit în documentele depuse de acesta.
Angajată Agenția de Mediu Arad: „De unde aţi colectat codurile astea de deșeuri, hârtie, carton de materiale plastice şi de cauciuc pe codurile de 19? Cantităţile sunt foarte mari şi…. în sistem n-am găsit pe nimeni să vă furnizeze aceste coduri şi cantităţi (..) nici măcar codurile de deşeuri nu le-aţi colectat de la generatori”
Daniel Nicolae: Din extern le-am adus.
Angajată Agenția de Mediu Arad, indignată: Dar, în autorizaţia de mediu nu aveţi aşa ceva trecut. Deci, nu (N.L. neinteligibil) absolut deloc autorizaţia de mediu. În cazul ăsta. Ştiţi, nu?”
„Păi degeaba scrie…scrie că aveţi dreptul să aduceţi din-afara ţării? Scrie treaba asta? Nu scrie nicăieri. Deci nu aveţi, voie, îi trecut, regulamentul 1013 (..) În definitiv aţi depăşit capacitatea autorizaţiei de mediu pentru care sunteţi autorizat. Deci sunteţi autorizat la o capacitate de 500 de tone dumneavoastră aţi colectat aproape de patru ori mai mult.
Citește și: Șapte persoane arestate, printre care și administratorul unei firme din Arad, în urma perchezițiilor ce au vizat „mafia deșeurilor” din vestul țării
Soluția găsită de patron – să-și cumpere de formă un tocător de hârtie și să țină câțiva baloți de deșeuri, pe post de decor, în cazul unor controale. Intermediarii care aveau și firmele de reciclare, unde deșeurile nici nu mai ajungeau uneori, lucrau cu mai multe firme de transport. Foamea de bani era atât de mare, încât membrii grupării erau dispuși să aducă în țară orice cu acte pe care ulterior le falsificau.
Antoniu Guiaș, administrator al firmei de transport AUTOGRAMMAR PROIECT din Oradea și partener cu Macra negocia cu un potențial client și îi explica „deci dacă vrea pe plastic poți să-i zici că-i dăm de 4.000 de tone pe lună, 5.000 de tone!”, precizând apoi: „No, 10.000 de tone pe lună, îi fac, zice Bogdan”.
Nu era nicio problemă să aducă inclusiv cauciucuri uzate pentru a fi arse în România, Guiaș susținând că își asumă să rezolve problema cu negrul de fum. Ioan Morar, patronul firmei de transport INTERTRANS GRAINS SRL Oradea, explica, într-o altă discuție, amploarea fenomenului: „Fac ce pot acuma! Încerc să îmi găsesc ceva mai…mai mult pe deșeuri, știi?! (…)Fac și sudul Italiei acuma! Aduc din Olanda…Pentru Terraplast aduc din Olanda… aduc din Nordul Italiei pentru Combinatele astea unde se arde! Aduc din toată Europa, știi?! Plastice …na… din astea reciclabile, știi?!”
Anchetatorii au interceptat a doua zi, o convorbire între patronii altor două firme de transport în care discutau despre concurența pe care o reprezintă pe piața transporturilor de deșeuri firma din Oradea, unul dintre afirmând: „E Intertrans-ul aici! Adriana aia (soția lui Ioan Morar, n.a) de la Oradea ! (…), „Aia s-a dus acolo și a zis, zice… că i-o… ă… le-o zis la ăia : eu nu-s în stare să le trec, numai ea e-n stare să le treacă marfa ! Înțelegi ? (…) „Și s-a dus la Tehnobeton și a zis, zice : „În România numai eu îs în stare să trec marfa asta peste graniță!”.
Citeste mai mult pe:pressalert.ro
Comentariile portalului
Încă o dată, eu vă mulțumesc pe tru comentsriu. Vă msi aștept. Dacă aș fi în locul dvs. aș vota. Experiența celor mulți ani petrecuți " (...)
Mulțumesc pentru răspuns. Apreciez. Poate după toată nebunia aceasta putem sa ne așezăm ca națiune și sa învățăm sa ne ascultam unii pe alț (...)
Domnule Marginean, sunt foarte frumoase intentiile D-voastre, si afirmati ca nu spuneti-nici macar fiului- cu cine sa votam! dar toate articolele de la alegerile din Decembrie incoace (ale D-voastre si (...)