marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Adrian Wiener: „Este complet iresponsabil ca o instituție publică să ofere platformă și să gireze vederile acestor personaje, promotori ai agendei de la Kremlin, totul pe bani publici” (P)

    de - | 9 mai 2023, 8:43 AM | Comunicate contra cost

    0

    Condamnați penal, pușcăriași și susținători ai agendei Kremlinului, invitați sub egida Consiliului Județean să conferențieze la Arad. Pe banii cui?

    Forumul Economic Internațional cu tema „Relansarea dezvoltării și cooperării”, Arad, 4-6 mai, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Arad și Centrul Județean de Cultură, și-a asumat dificila sarcină de a pune la aceeași masă invitați de marcă, perfect onorabili, cu persoane consacrate în spațiul public ca eurosceptici agresivi și pro-putiniști.

    Adrian Wiener, deputat USR, declară: „Este jignitor pentru orice persoană decentă, cu vederi liberale, să regăsească printre invitați pe pușcăriașul Adrian Severin, pe Andrei Marga, pe Gheorghe Piperea; persoane care, sub aparența decenței politice sau academice etalate în program, conferențiază pe teme conspiraționiste, care îndepărtează România de la valorile europene.

    Este complet iresponsabil ca o instituție publică să ofere platformă și să gireze vederile acestor personaje, promotori ai agendei de la Kremlin, totul pe bani publici.

    România se află în plin război hibrid; societatea românească se află sub asaltul populiștilor, al eurofobilor deghizați în patrioți, care, iată, între 4 și 6 mai, au primit microfonul în Arad.

    Iar microfonul nu este montat oriunde, ci exact în sala în care s-au dus tratativele oficiale cu privire la soarta Transilvaniei şi unde s-au pus bazele Marii Uniri de la 1918, sală care (culmea!) este refăcută cu fonduri UE de Consiliul Județean.

    Parcă desprinsă din proverbul „dă-mi bani că-mi fată vaca, acum ia-i înapoi, că moare vițelul”, capacitatea demonstrată zilele aceste de Consiliul Județean este cea de a se lăuda cu fondurile europene atrase, concomitent cu girarea discursului eurofob și prorus în sala Unirii.

    Este, în același timp, de necrezut și real! S-a întâmplat zilele acestea la Arad”.


    Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.