O călătorie prin istoria fotbalului arădean: expoziția aniversară UTA 78 Ani | Video





Sala Clio a Complexului Muzeal Arad a găzduit, luni seara, un eveniment deosebit pentru iubitorii de fotbal, o expoziție aniversară a Clubului fanion al Aradului: UTA 78 ani!
Evenimentul a fost organizat de Călin Giurgiu și Roxana Alexandra Barbu, care și-au dorit să atragă atenția pe această cale asupra necesității pe viitor a înființării unui spațiu expozițional permanent pentru Clubul UTA, dar și pentru sportul arădean în general.
Expoziția a adunat în jur de 200 de tablouri și obiecte personale obținute de la copiii sau nepoții foștilor jucători de la UTA, dar și de la colecționari. Publicul a putut să vadă pe această tricouri de colecție, articole de ziar, trofee, vuvuzele și diferite fotografii cu meciurile, jucătorii și suporterii UTA de-a lungul timpului, inclusiv instantanee surprinse de la construirea primului stadion, cel al Baronului Francisc Von Neuman. De asemenea, a fost expusă chiar și o cărămidă din fundația stadionului original.
UTA, la 78 ani
În urmă cu aproape o săptămână, la data de 18 aprilie, clubul UTA a împlinit 78 de ani de existență. Spre deosebire de alți ani, de data aceasta conducerea clubului nu a organizat niciun eveniment cu ocazia aniversării grupării pe care a înființat-o baronul Francisc Von Neuman în 1945. UTA este unul dintre cele mai importante cluburi ale României, în cei 78 de ani reușind să cucerească de șase ori campionatul României, iar de două ori a câștigat Cupa României. De asemenea, a fost primul club românesc care a eliminat o campioană europeană în exercițiu, atunci când UTA elimina pe Feyenoord în 1970. În anul 1972, UTA avea să ajungă în primăvara europeană a Cupei UEFA, unde a fost eliminată de Tottenham.
Expoziția mai poate fi vizitată, gratuit, și marți, 25 aprilie, de la ora 18:00.
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)