Cuști cu slănină – noua metodă de prindere a câinilor vagabonzi la Ștrandul Neptun





Doar în Arad: cuști cu slănină în interior, amplasate la Ștrandul Neptun, pentru prinderea câinilor vagabonzi, lăsând în urmă tradiționala metodă a prinderii acestora cu săgeți tranchilizante.
Metoda este inedită, recunoaștem, și ne-a fost adusă la cunoștință de oamenii care au observat cuștile la ștrand. Pe ușile de tablă ale cuștilor sunt trecute două numere de telefon, ambele aparținând Gospodăririi Comunale Arad. La unul din numerele de telefon, cel care a răspuns apelului nostru ne-a spus că acele cuști sunt pentru prinderea câinilor vagabonzi, menționând că la ștrandul Neptun există mulți maidanezi.
E drept, autoritățile locale au mai avut idei trăznite. Spre exemplu, în urmă cu câțiva ani, primarul Aradului a avut ideea de a pune bufnițe false în arborii din centrului orașului, pentru a alunga ciorile. Evident, ideea a fost sortită eșecului.
În fapt, nu este pentru prima dată când edilul Aradului are probleme cu animalele. În urma cu câteva săptămâni, acesta a dus o „luptă” împotriva castorilor, după ce un biolog a atras atenția că lucrările de de curățenie efectuate pe malul Mureșului, afectează habitatul acestor mamifere rozătoare.
Interpelată pe subiectul cuștilor, Primăria Arad spune că „pentru bunăstarea și siguranța cetățenilor, se depun toate eforturile în vederea capturării câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului Arad”.
Reprezentanții Primăriei Arad au precizat că s-a apelat la această modalitate de prindere a câinilor fără stăpân deoarece metoda capturării patrupedelor prin tranchilizare nu și-a dovedit eficiența: „Primăria Arad prin Serviciul Edilitar și Gospodărirea Comunală Arad au demarat zilele trecute o campanie de capturare a câinilor fără stăpân pe Ștrandul Neptun. Până acum metoda capturării acestora prin tranchilizare nu și-a dovedit eficiența, întrucât patrupedele se refugiază în zonele din proximitatea ștrandului unde vegetația abundentă dar și Cetatea Aradului care așa cum știți, este o zonă cu acces restricționat, îngreunează prinderea lor. În consecință s-a apelat la amplasarea unor capcane metalice menite să rezolve această problemă”.
Citește și: Discuții premergătoare înființării unui nou adăpost de câini la nivelul județului Arad
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)