marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Cum să-ți decorezi casa fără ca pereții tăi să aibă de suferit? (P)

    de Special Arad | 29 martie 2023, 5:47 PM | Advertorial

    0

    Indiferent că stai în chirie sau în propria ta casă, decorul este foarte important atunci când vrei să transformi o simplă casă într-un adevărat cămin, unde să te relaxezi, să te simți confortabil și fiecare colț să îți bucure privirea.

    Când te gândești la obiectele de decor, posibilitățile sunt nenumărate. Poți decora cu o plantă, cu o oglindă, cu statuete și bibelouri sau cu suveniruri din alte țări. Dar, poate cel mai comun obiect de decor este tabloul. Problema cu tablourile, însă, este că e nevoie să le găsești un sistem prin care să le agăți în perete. Iar asta presupune să bați cuie cu un ciocan sau o bormașină, proces în care pereții tăi au de suferit.

    Tocmai de aceea, o super idee de decor sunt stickerele pentru perete. O soluție ingenioasă, care a căpătat foarte multă popularitate în ultimii ani, tocmai pentru că este atât de simplă, de versatilă și de accesibilă ca preț. Pe piață există o gamă largă de modele, ce au culori și forme atât de variate, încât decorul casei tale devine un lucru super ușor de realizat. E nevoie doar de un pic de imaginație.

    Atunci când îți alegi stickere perete, este bine să știi că ele sunt făcute dintr-un material plastic, prevăzut cu un adeziv, care le face să se lipească de perete. Și tocmai de aceea este bine să fii atent, să alegi stickere perete cu un adeziv de calitate, ca să te asiguri că, atunci când te plictisești de acest obiect de decor, varul de pe perete nu va avea de suferit în procesul de dezlipire.

    Adezivul este doar partea funcțională a unui sticker, partea cea mai frumoasă este versatilitatea din punct de vedere al designului. Există atât de multe opțiuni, la atât de multe magazine, încât chiar e greu să nu reușești să găsești niște stickere perete pe gustul tău. Există chiar și magazine, mai ales online care îți pot personaliza un sticker chiar pe gusturile tale.

    Totuși, atât de multe opțiuni pot fi copleșitoare, mai ales dacă nu ești foarte priceput la design. Sunt câteva reguli de bază după care te poți orienta în alegerea unor stickere perete potrivite pentru camera în care vrei să le plasezi.

    În primul rând, gândește-te că toată atenția vizuală va zbura pe acest sticker de pe perete atunci când intri în cameră. Așa că ai grijă să fie un model plăcut, dar care să ofere un contrast frumos în cameră și să se integreze bine în stilul de design al camerei respective.

    Atenție și la dimensiuni, ai grijă să păstrezi niște proporții cât mai optime în camera în care îl vei plasa. Nu vrei să ai un sticker prea mare într-o cameră mică, pentru că va crea senzația de sufocare. În paralel, un sticker prea mic, într-o cameră prea mare, se va pierde pur și simplu în decor, la propriu. Pentru o cameră mare, poți opta pentru un set cu mai multe stickere de perete care împreună lipite să creeze o poveste.

    Și dacă tot amintim de poveste, e bine să știi că stickerele sunt un mod minunat prin care poți transforma camera unui copil într-un loc cu adevărat de poveste. Le vor crea o atmosferă în care imaginația lor va zburda mereu alături de personajele lor preferate. Cu siguranță ți-ai dorit așa ceva și tu când erai mic.

    O altă metodă frumoasă de a folosi un sticker pentru perete este să alegi unul care transmite un mesaj. Astfel, toată lumea care intră în casă va ști exact care este personalitatea ta, ba chiar, de ce nu, care sunt „regulile casei”.

    Orice ai alege atunci când vine vorba de acest decor, nu uita să alegi ceva care să te bucure în fiecare zi, fie că alegi o imagine sau un mesaj. Amintește-ți că decorul este o metodă de a te distra, așa că alege și ceva care să te bine dispună cu fiecare ocazie în care îl vei vedea.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.