marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ce a avut de comentat Alin Văcean în contestația sa și ce note a primit de la membrii comisiei

    de Tomck@t | 4 noiembrie 2022, 10:21 AM | Culise | Topic special

    7

    Contestația lui Alin Văcean, după ce a picat concursul de management al Filarmonicii cu nota 6,72, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată, așa cum v-am anunțat miercuri. Decizia comisiei de evaluare a contestației a fost validată ieri de către consilierii locali, în unanimitate, într-o ședință de îndată cu un singur punct pe ordinea de zi: „Cazul Alin Văcean – încheiat”. Avem și motivarea deciziei.

    În documentul făcut public miercuri seara nu s-a argumentat în niciun fel de ce este considerată neîntemeiată contestația lui Văcean. Nu e nimic flagrant aici, este o chestiune de procedură. Oricum, cel vizat, adică Alin Văcean, a fost în prealabil înștiințat personal despre acea decizie, cu argumentele aferente.

    Ce a contestat Alin Văcean

    Prea multe nu a avut de comentat. În mod normal, candidatul respins ar trebui să conteste nota, respectiv argumentele comisiei privind notarea dosarului de candidatură. În schimb, din câte aflăm din „Procesul verbal al ședinței și Hotărârea Comisiei de soluționare a contestației” (făcut public de către Primărie; vezi mai jos), Alin Văcean s-a legat de chichițe organizatorice, adică de modul de desfășurare a concursului.

    Una dintre reclamațiile fostului manager al Filarmonicii a fost că membrii comisiei de evaluare nu au participat fizic la evaluare, ci prin intermediul mijloacelor electronice (cum ar fi Zoom). Însă Regulamentul de concurs nu prevede o asemenea obligativitate.

    A mai criticat comisia de evaluare că nu a întocmit un „raport asupra notelor acordate candidaților și câștigătorului concursului”. Care câștigător??? Fiind singurul candidat rămas în concurs, Alin Văcean ori se credea deja câștigător, ori făcea o confuzie între prima și a doua etapă a concursului, blamând comisia că nu a făcut ceva ce ar fi urmat să facă abia în etapa a doua, etapă în care Văcean nu a mai ajuns, neavând o notă de trecere.

    Cei care au evaluat contestația lui Văcean au fost Carmen Rus – managerul Filarmonicii de Stat Oradea, Cristian Lupeș – managerul Filarmonicii de Stat Sibiu (înlocuindu-l pe Ioan Dragoș Dumitriu – managerul Filarmonicii de Stat Brașov) și consilierul local Cosmin Buruc (PSD Arad).

    Cine ce notă i-a dat lui Văcean

    Din procesul verbal al comisiei de soluționare a contestației aflăm, de altfel, care au fost notele celor trei membri ai comisiei de evaluare a dosarului de candidatură depus de Alin Văcean:
    nota 6,30 din partea lui Florin Estefan, managerul Operei Naționale din Cluj-Napoca
    nota 6,15 din partea lui Ovidiu-Florian Andriș, managerul Filarmonicii „Banatul” Timișoara (supleant / înlocuitorul lui Marin Cazacu, managerul Filarmonicii „George Enescu” din București)
    nota 7,70 din partea consilierului local Antoanela Naaji, profesoară universitară și membru PNL Arad.

    Nu mai e cale de întoarcere

    Așa cum am anunțat deja, concursul de management se reia, conform procedurii, în maxim 30 de zile, timp în care managementul Filarmonicii va fi asigurat în continuare de interimarul Sergiu Bacoș.

    Urmează ca, în perioada următoare, consilierii locali să adopte un nou calendar al concursului și un nou Regulament de concurs.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Pnl si notele..nicio treaba cu realitatea!!

      Nota aia de 7.70 de la PNL arata multa competenta din partea doamnei, pe lângă celelalte note de 6.15 si 6.30.
      Strict dupa note, trag concluzia ca PNL l-ar fi pus pe Vacean asta sherif. Noroc ca au fost altii mai deștepți si cu coloana vertebrala..

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    1 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.