sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Contestația lui Văcean este „neîntemeiată”. Concursul de management va fi reluat de la zero

  de Tomck@t | 2 noiembrie 2022, 6:14 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  (foto: Facebook / Alin Văcean)

  Era de așteptat… aproape că nu încăpea nicio îndoială că Alin Văcean va depune contestație după ce a primit o notă insuficientă pentru a trece mai departe în concursul de management al Filarmonicii (nota 6,72 – totuși, foarte apropiată de nota de trecere, 7). A avut la dispoziție cinci zile lucrătoare pentru a contesta nota, până luni, 31 octombrie și, desigur, a profitat de acest drept al său. Nu i-a ieșit.

  Comisia de soluționare a contestației, alcătuită din managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, Cristian Lupeș (înlocuindu-l pe Ioan Dragoș Dumitriu – managerul Filarmonicii de Stat Brașov), managerul Filarmonicii de Stat Oradea, Carmen Rus și consilierul local Cosmin Buruc, a respins contestația depusă de Alin Văcean fără argumente suplimentare, decât ca fiind „neîntemeiată”.

  Urmează, așadar, reluarea concursului, un nou calendar stabilit de consilierii locali și o nouă componență a comisiilor, de evaluare și de soluționare a contestațiilor. Până atunci, la conducerea Filarmonicii rămâne în continuare directorul interimar, Sergiu Bacoș.

  Teoretic, la noul concurs vor putea participa din nou atât cei doi candidați excluși înainte de evaluare (pe motiv că nu au îndeplinit anumite cerințe în dosarul de candidatură), profesorii Cristina Cameniţă și Laurenţiu Muntean, cât și Alin Văcean… însă cel din urmă, cu o condiție, totuși.

  O nouă înscriere în concurs de către Văcean ar fi împiedicată în cazul în care administrația locală ar decide să revizuiască Regulamentul concursului și să modifice un paragraf care a făcut posibilă recenta sa participare. Este vorba de condiția „nu i-a încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive disciplinare în ultimii 3 ani” – un termen condițional care, conform legii, rămâne la latitudinea administrației locale, întrucât contractului de muncă al lui Văcean i s-ar aplica prevederile Codului Muncii, nu cele din Codul Administrativ.

  Reamintim, în urmă cu șase ani, în anul 2016, Alin Văcean a fost demis tocmai din motive disciplinare.

  Reamintim, de asemenea, că la concursul de management din 2014, aceeași condiție de participare a fost de 7 ani.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cui ii este frica de Vacean? In mod sigur vor modifica termenul de la 3 la minim 7 ani că sa nu poată participa Vacean. Aia cu codul muncii nu tine, in primul rand că managerul filarmonicii nu are contract individual de munca ci contract de management și dacă vreți voi sa i se aplice prevederile codului muncii, art.248 alin. 3 codul muncii zice cam așa: „Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen” Până la finalul concursului vad săvârșirea următoarelor fapte penale: instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Vedem la final daca am dreptate, în funcție de cum se vor modifica regulamentul și condițiile de participare și cine va fi câștigătorul concursului (eu pariez pe LM).

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Normal ca pariezi pe Laurențiu Munteanu. Toate jocurile useristilor și pesedistiolr sunt pentru el. Vacean a fost e un pic dorit de primarie, dar mai mult s-au înverșunat ceilalți sa nu cumva ajungă la filarmonica.
   Ăla de la Timișoara Andris e userist ca e sub Fritz, ăla de la cluj Estefan e pesedist ca e la opera sub ministerul culturii și singura consiliera PNL era in minoritate, astfel Vacean a fost faultat.
   Pentru Frumusețea jocului și nelegalitățiile ce s-au făcut ca sa nu cumva ajungă, sper ca vacean ii va trage in tribunal atat pe comisia care i-a dat la mișto un 6.72 cât și pe comisia de contestație care a mușamalizat toate măgăriile primei comisii. Nu sunt fan vacean dar din avion se vede ca a fost lucrat de pesediști și de useristi.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.