Ilie Poenaru: „Voi avea zilele următoare o discuție cu domnul Meszar”





Înainte să vă prezentăm declarația pe care a dat-o Ilie Poenaru la finalul partidei pierdute de echipa pe care o antrenează, UTA, în fața lui FC Argeș, vrem să facem câteva precizări.
Sosirea lui Poenaru la Arad nu a fost o decizie luată în vară de Alexandru Meszar. Cel care se autointitulează „părintele clubului” era înțeles cu Ilie Poenaru încă din februarie. Într-o discuție cu Alexandru Meszar purtată la data de 18 aprilie, ziua aniversară a clubului arădean, ziua în care a împlinit 77 de ani, Meszar, care era în negocieri și cu grupul de investitori din jurul lui Simion Apreutese, ne spunea: „Indiferent cine va conduce clubul, noi știm deja și cine va fi antrenor, știm unde mergem în cantonament și ce jucători vor rămâne la echipă”.
Și așa a fost… Meszar era înțeles verbal cu Ilie Poenaru încă din luna februarie, imediat după demisia lui Gyuszi Balint și concomitent cu instalarea pe banca tehnică a lui Ionuț Badea. Astfel, Poenaru a avut cinci luni la dispoziție să își pregătească lotul de jucători, el fiind cel care a decis plecarea unor jucători ca Shlyakov, Vorobjovas sau Baravykas, dar și ale lui Dangubic, Laukzemis și chiar Cardoso. Poenaru i-a transmis lui Alexandru Meszar să-i păstreze în lot pe cei nouă jucători, Iacob, Balauru, Vukcevic, Erico, Benga, Batha, Ubbink, Miculescu și Isac. Astfel, în jurul scheletului format de cei nouă juctori care au dus greul în sezonul trecut, la insistențele lui „Poe” au fost duși la Arad jucători consacrați cum sunt Keșeru, Cascini, Chindriș, Stahl, dar și Postolachi, Hoxhallari sau Ademi.
Altfel spus, Poenaru a condus după propria plăcere campania de transferuri și și-a construit un lot exact pe doleanțele sale. Între timp, relațiile sale cu doi dintre greii vestiarului, Keșeru și Ubbink, s-au răcit, iar doi dintre cel mai bine cotați jucători ai Bătrânei Doamne nu au adus practic niciun aport la evoluția echipei în acest sezon.
Mai mult decât atât, vestiarul echipei și-a pierdut mult din unitate, una dintre cauzele dezechilibrului fiind chiar cea financiară, în condițiile în care noii sosiți, Keșeru, Chindriș, Cascini, Ademi și mai apoi Anton, având salarii semnificativ mai mari decât cei cu state mai vechi la acest club. Asta ar putea fi și o explicație a evoluțiilor slabe și foarte slabe a unor jucători ca Iacob, Vukcevic, Batha sau Ubbink, singurul care a jucat constant bine fiind Alexandru Benga.
Iar după doar un punct obținut în ultimele șase etape, cu echipa clasată pe locul 14 din 16, cu o exprimare foarte modestă în teren, antrenorul echipei UTA spune că nu intenționează să plece de la echipă pentru că nu este un laș.
„O să am o discuție cu conducerea, e normal. Vom vedea. Targetul este de 6 puncte din trei jocuri. Voi avea zilele următoare o discuție cu domnul Meszar și vom vedea ce este de făcut. Nu sunt un laș, cu toții trecem prin momente grele.
Lumea își dorește foarte mult, dar să nu se uite că, într-un timp scurt, am schimbat o echipă întreagă, am avut probleme de lot, accidentări, suspendări.
Nu caut alibiuri, dar nu e ușor, cei care se pricep la fotbal înțeleg ce spun eu. În cinci-șase luni nu poți să faci o echipă care să joace fotbal bun și să câștige puncte.
Lucrurile bune durează, dar în România nu mai există răbdare și de aceea avem problemele astea. E cel mai ușor să schimbi antrenorul”, a spus Ilie Poenaru.
Meciul cu FC Argeș a fost al doilea consecutiv, după cel cu Universitatea Craiova, în care întreg stadionul i-a cerut demisia antrenorului Bătrânei Doamne.
Comentariile portalului
Dragi consilieri,ganditi-va la greutatile vietii,si dublati salariile celor de la Recons,caci ei au merite deosebite in activitate ; au dus activitatile lor pe culmi de progres nemaibanuite,si (...)
În mod clar, gândiți, ceea ce e bine. Din păcate nu corect, ceea ce e rău. Și vă spun și care-i baiul: confundați întâmplarea (...)
Intradevar salariul directorului este exagerat, dar muncitorii de rand au salarii mici raportate la sec XXI tinand cont de preturi, chirii si alte cele....