Cea mai apreciată trupă de jazz a Ungariei concertează marți în Parcul Eminescu, de Zilele Aradului





Seara de marți, 23 august, aduce cu ocazia Zilelor Aradului trei concerte pentru iubitorii muzicii jazz și a muzicii rock. Astfel, începând cu ora 19:30, în Parcul Eminescu vor cânta Ribozom, JazzyBIT și Peet Project, cea din urmă fiind considerată la ora actuală trupa de jazz cea mai apreciată a Ungariei. Accesul este gratuit.
Ribozom este o trupa de foarte tineri rockeri, fondată în anul 2021, la Arad, care a concertat și în acest weekend la Symphonic Experience de pe stadionul Francisc Neuman.
JazzyBIT este un trio din Timișoara, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), care oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latino și funk.
Peet Project este una dintre cele mai de succes trupe din Ungaria, începând să cânte în 2009, moment în care a câştigat marele premiu al unui concurs de compoziţie şi interpretare jazz din țara vecină. Din acel moment și până în prezent membrii trupei sunt cei mai recunoscuţi artişti de jazz ai Ungariei şi totodată sunt invitaţi la principalele festivaluri de jazz din SUA. De atunci, au câştigat premiul „Artistul debutant al anului 2013” şi „Cel mai bun album de jazz 2017” în SUA (la Catalina Island JazzTrax Festival).
După ce au gustat pentru prima dată succesul Billboard în 2015 cu single-ul Jazz and Wine, în 2017 au lansat hitul de primăvară Rosy Cheeks împreună cu legendarul saxofonist Dave Koz, piesă care a trecut prin mâinile magice ale producătorului câştigător al unui premiu Grammy, Paul Brown. Piesa Rosy Cheeks a stat în Billboard Smooth Jazz TOP 30 timp de 14 săptămâni.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)