marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ilie Poenaru: „Știm foarte bine ce înseamnă această rivalitate și ne dorim foarte mult să câștigăm”

    de Lucian Dănilă | 20 august 2022, 6:59 PM | Sport

    0

    Antrenorul echipei UTA, Ilie Poenaru, se află la primul mare derby pe banca echipei arădene. Chiar dacă gruparea arădeană sub comanda sa a disputat și meciurile cu Petrolul sau Universitatea Cluj, alte două cluburi de tradiție ale României, meciul cu Rapid are o cu totul altă conotație.

    Pe lângă rivalitatea istorică, mai punem și cea a suporterilor, mai ales că este arhicunoscut la Arad faptul că fanii giuleșteni sunt înfrățiți cu cei de la Poli Timișoara. La fel, însă, suporterii arădeni sunt înfrățiți cu cei de la CSA Steaua, ceea ce amplifică și mai mult disputa dintre galerii.

    Ilie Poenaru spune că este conștient de importanța acestui joc din toate perspectivele sale și echipa pe care o antrenează va face tot ceea ce poate ca să câștige pentru a aduce o mare bucurie suporterilor.

    Este foarte probabil ca UTA să fie încurajată de 700 de fani în Giulești, aproximativ 400 fiind așteptați chiar de la Arad iar ceilalți ar fi fanii Stelei.

    E un meci important, sunt sigur ca are o conotație aparte, în sensul că știm foarte bine ce înseamnă această rivalitate și ne dorim foarte mult să câștigăm. Avem motivație, avem încredere și acest lucru este benefic pentru noi. Venim după două rezultate bune, încununate cu un joc bun, mai ales cel de acasă, cu Clujul. Am avut foarte multe momente bune, nu am jucat bine în totalitate, dar suntem într-o creștere vizibilă, atât din punct de vedere tehnic, tactic, fizic, atitudine și rezultat, până la urmă. Asta ne dă tot dreptul să sperăm că vom face un meci frumos, într-o atmosferă caldă, la o oră de Champions League, așa că avem toate premisele pentru a face un rezultat bun. Cu toate că întâlnim o echipă bună, o echipă care a investit foarte mult în ultima perioadă, cu jucători buni, care în toate compartimentele îmbină experiența cu calitatea. Dar, și noi avem un lot, zic eu, echilibrat, un lot care începe să se omogenizeze și care începe să arate din ce în ce mai bine și să facă un fotbal bun. Să sperăm că avem atitudine și că vom avea încrederea necesară și tupeul acela fotbalistic prin care să ne punem amprenta pe cele trei puncte. E clar că Rapidul și-a trasat așa o linie, știu foarte bine ceea ce vor, își doresc să câștige toate meciurile, cum și noi, de altfel, vrem acest lucru”, spune Ilie Poenaru.

    Antrenorul Bătrânei Doamne a subliniat și faptul că Rapid vine după o înfrângere pe arena Petrolului. „Ei vin după un eșec în fața Petrolului și sunt puțin răniți și vor să câștige din nou. La ce se întâmplă la Rapid, chiar dacă nu se declară oficial, acolo se dorește mai mult decât play-off-ul, așa că vor face orice ca să câștige cu fiecare echipă. De altfel, și noi vom face orice posibil să câștigăm, va fi un meci bun, de tradiție, între două cluburi puternice și două echipe bune care joacă un fotbal bun și nu trebuie să avem teamă de nimic. Mai departe, depindem de cum vom gestiona anumite momente ale jocului, situațiile de unu contra unu, pentru că acolo se face diferența. Și, cine este mai concentrat și mai atent în a lua deciziile cele mai bune, atât în apărare, cât și în ofensivă, acela va avea de câștigat”, a continuat el.

    Se creează o presiune foarte mare în stadion, știm că și ei au un public numeros, o galerie ce îi susține necondiționat, cum de altfel și la noi se întâmplă același lucru. Așadar, suntem obișnuiți cu această presiune și o astfel de atmosferă, practic, nu trebuie să ne fie teamă de absolut nimeni, pentru că eu vreau să construiesc o mentalitate sănătoasă și jucătorii noștri să nu aibă teamă de absolut nimic și de nicio echipă. Pe analiza pe care am avut-o, am pus câteva imagini motivaționale din meciurile trecute, dar ne-am concentrat pe detaliile de ordin tehnico-tactic. Rapidul e o echipă imprevizibilă, cu un joc consistent de posesie. Stă foarte bine pe atacul pozițional, cu atacuri bune în zonele laterale, dar cam în ton cu toate compartimentele, în funcție de zona mingii. Jucătorii lor pot oricând să apară cu o realizare, cu o acțiune foarte bună și trebuie să fim foarte atenți și bine organizați. E necesar să ne dublăm mult mai mult, să micșorăm puțin distanțele și atunci cred că va fi bine pentru noi”, a încheiat Poenaru,

    Rapid – UTA începe la ora 21.30 și va fi televizat.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.