miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cooperativa din fotbal a înviat și-și caută un nume: Troc, Barter sau Stână?

  de Valer Mărginean | 17 octombrie 2022, 4:50 PM | Pamflet | Topic special

  0

  După jalnicul spectacol de PPG (Pantomimă de Prost Gust) servit duminică seara, la oră de maximă audiență, de FCSB și UTA, putem spune că a reînviat Cooperativa în fotbalul nostru. Adevăr întărit și de rolurile tot de PG (ați ghicit: Prost Gust) jucate de cei doi antrenori strălucitori pe modul econom: Dică – led euforic de parcă ar fi câștigat cel puțin o finală de cupă europeană și Poenaru – led  mai tuns și frezat, dar indignat nevoie mare. Ambii au vorbit, dar n-au spus nimic, chiar dacă au fost artizanii punerii în scenă – și ce scenă!, cea mai mare din țară – a baletului în două acte și câteva minute inutile de prelungiri, spectacol cu care s-ar rușina și-un ansamblu sătesc de amatori. Gol născut din străpungerea printre-picioarelor unui „balerin”, urmat de un plonjon întârziat ca un tren personal, un altul, după un penalti provocat de-un lebădoi deghizat în fundaș. Apoi, a înscris Keserü după ce-a fost lăsat așa de singur în careu de putea intra în depresie pe motiv de singurătate. Bine totuși c-a înscris, că altfel era musai să-și dea autogol balerinii lui Dică… În plus, era deranj mare printre astre, care-s un fel de „fecesebeuri” din cer și s-au așezat în așa fel încât balerinii lui domnul Nea Gigi, pregătiți de Dică să renunța la toate cupele de dragul campionatului, iar balerinii lui Mészár și purtați pe la hair stilist de Poe să renunțe șla onoare de dragul unei victorii în Cupa României.

  Mai pe scurt, fosta Cooperativă s-a rebranduit sub înțeleptul management asigura de pipereanul domn Nea Gigi și acceptat de cei care au luat UTA pe grup organizat și încă nesancționat.

  Va urma un nou spectacol cu aceeași distribuție, la Arad, unde va învinge UTA, după o nouă PPG, urmată de oftate și scuze penibile rostite de Dică: că obiectivul, că campionatul, că condiția fizică, că blablabla (deja a spus că va odihni câțiva titulari!).

  În schimb, mult prea des hair-stilizatul Poe va fi euforic și ne va spune cum i-au ascultat băieții indicațiile, atitudine, profesionalism, suntem bărbați, vom lupta etc.

  Ce nu am reușit să aflăm este numele actual al fostei Cooperative. O fi unul împrumutat din economie: troc sau barter? Ori o fi unul mai direct, luat direct din viața, lupta și activitatea lu’ domnu` Nea Gigi: stână? Că șeful se cunoaște după vorbă, după port și după caș. Că brânza de la putină se-mpute iar fotbalul, de la…, mă rog, fotbalul se joacă-n alte campionate.

  P.S. Doar ce s-a anunțat că FCSB nu vine cu prima echipă: Gigi Becali a anunțat jucătorii care nu vor face deplasarea la Arad, pentru meciul cu UTA, din Cupă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.