Cum a ajuns Hitler să poarte mustaţa ridicolă care a devenit o emblemă a nazismului





Misterul tipului de mustaţă care a ajuns să fie identificat cu imaginea Fuhrerului a devenit subiectul unui documentar difuzat de canalul de televiziune History Channel, în cadrul unei miniserii dedicate celor două războaie mondiale.
Adolf Hitler ar fi considerat întotdeauna că mustaţa îl avantajează şi că îi oferă un aspect mult mai bărbătesc, conform istoricilor care au participat la realizarea seriei de documentare History Channel. Astfel, înainte de izbucnirea Primul Război Mondial, tânărul Adolf se mândrea cu mustaţa sa lungă, cu vârfurile uşor răsucite la capete, scrie Adevărul.
Lucrurile s-au schimbat la scurt timp după începerea războiului, când soldatul Adolf Hitler a realizat că mustaţa bogată ar fi putut să-l coste viaţa. Mai exact, viitorul dictator a observat că nu-şi putea fixa etanş masca de gaze pe câmpul de luptă din cauza mustăţilor mult prea stufoase. Se pare că inclusiv superiorii i-ar fi atras atenţia asupra riscurilor la care se spune din acest motiv, aşa că Adolf a decis să-şi scurteze radical părul facial, însă nu l-a lăsat inima să renunţe cu totul la mustaţă.
Conform producătorului seriei de filme documentare, Stephen David, Hitler şi-ar fi aranjat mustaţa după modelul cunoscut drept „toothbrush“ (periuţă de dinţi-n.r.), în toamna anului 1918, când a stat o lună internat într-un spital din Polonia pentru că a fost orbit de gaz.
După terminarea războiului, Hitler s-a ataşat de noul stil de mustaţă, modă care a fost îmbrăţişată de o mulţime de bărbaţi în perioada dintre cele două războaie.
Căderea lui Hitler în dizgraţie a transformat mustaţa toothbrush într-una dintre cele mai detestate, ridiculizate şi demonizate tendinţe din moda bărbătească. Bineînţeles, nimeni nu dorea să fie identificat cu un simpatizant nazist.
Celebru a rămas filmul „Dictatorul“ (1940), în care marele actor Charlie Chaplin îl parodiază pe Hitler.
Comentariile portalului
Pensionare la 45 de ani, cadre angajate din surse externe, foarte slab pregatite, examene psihologice de mantuiala si rezultatele apar saptamanal la televizor. Nu exista saptamana sa nu aflam de un (...)
Asa, ca punct de pornire intr-o astfel de dezbatere as fi prezentat “excelentele” aflate in conducere din institutiile aradene! Unde si cand au urmat studiile universitare, unde si sub indrumatea (...)
:)