marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Aurul nu se premiază la Arad!? Cele două titluri naționale la nivel de echipe-seniori au fost uitate la Gala Sportului Arădean!

    de Dan Lazăr | 31 decembrie 2021, 5:46 PM | Sport | Știri Arad | Topic special

    1

    Sportul arădean are tot mai puține performanțe în ultimii ani, dar nici atunci când le obține, autoritățile nu știu să le aprecieze. Ultima dovadă a venit la Gala Sportului Arădean 2021, desfășurată în 30 decembrie la Primărie, unde organizatorii au „uitat” de cele două titluri naționale câștigate de CS Fan Arad, la Campionatul Național de volei de plajă de la Mamaia, respectiv CS Șah Club Vados Arad, campioană a Superligii Naționale de șah, ediția 2021. Cele două medalii de aur – singurele din sportul arădean la nivel de echipe în 2021 – au fost obținute în întrecerile de seniori.

    Cu atât mai ciudată este omisiunea de la gala din 2021, cu cât anii trecuți, când cluburile CS Fan și Șah Club Vados au cucerit medalii de argint sau bronz, au fost premiate în cadrul manifestărilor de la final de an.

    Și, pentru a veni în întâmpinarea unor scuze de genul „șahul e sport individual”, considerăm că atunci cei care au adus aurul pentru Arad la șah și beach-volley (sport olimpic!) trebuiau să își găsească (măcar) loc în Top 10 la individual, în condițiile în care s-au premiat sportivi cu performanțe naționale doar la nivel de juniori. În plus, sunt numeroase exemplele din alte județe în care „echipa anului” a provenit din sporturi considerate individuale, chiar și la Arad, în 2019, CS Astra Arad (lupte greco-romane) fiind desemnată „echipa anului” la Gala Sportului!

    Dacă vă întrebați „cine a făcut topul?”, răspunsul l-am primit chiar în deschiderea galei de la Primărie: „ierarhia fost realizată de către Direcția Județeană de Tineret și Sport Arad, conform metodologiei Ministerului Tineretului și Sportului, fiind transmisă către Centrul Municipal de Cultură Arad”. În ceea ce privește faptul că Direcția Județeană de Tineret și Sport nu a fost, confrom unor surse, implicată deloc în manifestarea organizată de CMCA nu este rostul acestui material… care și-a propus să aducă în atenția autorităților performanțele pentru care „unii de la butoane” nu au avut ochi și, mai ales, să reamintim iubitorilor de sport cele două performanțe cu adevărat remarcabile obținute de cluburile amintite, unele „rara avis” în peisajul sportului de pe Mureș.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    7 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.