duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Top 10 în sportul local: cei mai speciali dintre arădeni și-au ridicat premiile la Sala Ferdinand! Citește-le povestea… (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 11 decembrie 2014, 9:01 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Gala Sportului arădean și-a schimbat în acest an locația. După ce ne-am obișnuit în ultimii ani cu scena de la mall, acum, oficialii Primăriei au ales Sala Ferdinand din Palatul Administrativ, una dintre cele mai frumoase din urbe.

  O sală de gală pentru sportivi de gală. Din păcate, la categoria „bile negre”, putem trece faptul că majoritatea sportivilor premiați au lipsit. Înțelegem însă că nu au făcut-o din vina lor, majoritatea dintre ei fiind în cantonamente de pregătire cu loturile naționale de la disciplinele sportive pe care le practică.

  Ovidiu Moșneag a fost reprezentantul Primăriei la această gală, el făcând parte din comisia pentru sport. El a fost ajutat de consilierul local Toni Farcaș, iar moderator a fost Cătălin Lăpușcă. Atracția evenimentului au fost, însă, sportivii. Încă din start am avut ocazia să îi (re)vedem pe doi dintre cei mai speciali sportivi ai Aradului. Povestea lor ar putrea fi oricând ecranizată. Îi luăm pe rând…

  Începem cu Valentin Maxim, cunoscut arădenilor ca „luptătorul fără mână”. Și-a pierdut un braț în urma unui nefericit accident pe care l-a avut la 16 ani. A fost, dacă vreți, declicul vieții sale. A participat apoi la un seminar despre kung-fu în 1999 și de acolo viața sa s-a schimbat. A devenit în scurt timp cel mai tânăr maestru de kung-fu din țară, iar în prezent are clubului său de kung-fu la care, mereu, sala este plină de practicanți ai artelor marțiale. „Ideea este ca orice vi se întâmplă, oricând, să nu renunțați niciodată la idealurile voastre”, a fost sfatul lui Valentin.

  A urmat Roland Unterweger, și el un sportiv cu adevărat special. Era puțin supraponderal, iar într-o zi, când era bine trecut de vârsta de 20 de ani, a ales să alerge. Pentru a slăbi… Așa cum recurg mulți dintre semenii noștri la obișnuitul jogging. Mișcarea de zi cu zi s-a transformat în performanță în doar câțiva ani. Astfel, acum, la 29 de ani, Roland Unterweger, băiatul grăsuț care nu prea a avut nicio legătură cu sportul, a ajuns cel mai bun alergător amator al României și implicit al Aradului. Până în toamna acestui an a depășit toate recordurile vreunui arădean la proba de maraton, fiind depășit doar de Sorin Mîneran, actualul campion național la această probă. Roli a intrat la „first class” dacă ne este permisă comparația la marile maratoane de la Berlin sau Paris, probe la care a fost în primii 200 deși au participat peste 40 de mii de alergători la fiecare din aceste evenimente. A participat la super maratonul de la Salzburg, probă de 100 de kilometri în condiții spartane… Bravo Roli! A fost însoțit la Sala Ferdinand de minunata lui familie, soția și fiica de un an și jumătate, dar și de sora sa Adela Cristea.

  A fost prezentă și echipa de baschet fete de la ICIM, cea care a fost declarată, din nou, echipa anului în Arad. Monica Broșovscky le-a vorbit celor prezenți, promițând că fetele vor face totul pentru a redeveni campioane naționale.

  Spuma a sosit spre finalul evenimentului. Premianții acestei gale au fost gimnastul Marius Petrușe, declarat cel mai bun sportiv al Aradului, halerofilul Florin Vizitiu și tenismena de masă Bernadett Balint.

  Marius Petrușe este singurul campion mondial din sportul arădean în 2014. A cucerit acest titlu în Mexic și, deși disciplina pe care o practică nu face parte din categoria sporturilor olimpice, acest lucru nu îi știrbește nimic din valoarea performanței. Odată cu el să menționăm că antrenoarea lui, Ramona Haidu, de la CSU Aurel Vlaicu, a fost declarată antrenorul anului în sportul arădean.

  Florin Vizitiu și Bernadett Balint au fost cei mai premiați sportivi ai zilei. Cei doi și-au luat laurii atât la gala clubului CSM Arad, cât și seara pe cele de la Gala Sportului Arădean.

  IATĂ LISTA CU PREMIILE DE LA GALA SPORTULUI ARĂDEAN 2014

  Primii 10 sportivi:

  1. Marius Petrușe, gimnastică aerobică, CSU Aurel Vlaicu

  2. Florin Vizitiu, haltere, CSM Arad

  3. Bernadett Balint, tenis de masă, CSM Arad

  4. Mihai Mihuţ, lupte greco romane, CS Astra

  5. Mădălina Florea, atletism, CSU Aurel Vlaicu

  6. Daniela Dodean-Monteiro, tenis de masă, CSM Arad

  7. Andrei Gag, atletism, CSM Arad

  8. Luca Kunszabo, judo, LPS Arad

  9. Alex Fărcuţiu, înot, LPS Arad

  10. Gabriel Sonoc, înot, LPS Arad

  Echipa anului – ICIM Univ Goldiş, baschet feminin;

  Clubul anului – CSM Arad

  Managerul anului – Vasile Păltineanu, CSM Arad;

  Antrenorul anului – Ramona Haidu, CSU Aurel Vlaicu;

  Pentru întreaga carieră – Constantin Wunsch, baschet şi Musca Gheorghe, kaiac, LPS;

  Descoperitori de talente – Adrian Jigău, haltere, CSM Arad şi Ioan Coste, lupte greco-romane, LPS

  Bursa Eugen Roman – Emanuel Danciu, haltere, CSM;

  Laureaţii anului – Sebastian Lucaci, înot, LPS; Daniela Chiriac, gimnastică ritmică, CSM; Hegyi Ciprian şi Franiov Carina, gimnastică artistică, CSM;

  Premii speciale: Roland Unterweger, maratonist; Ovidiu Şerban, preşedinte CSU Aurel Vlaicu; Valentin Maxim.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.