Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar debutează pe 13 septembrie. Cum vor fi vaccinaţi elevii





Valeriu Gheorghiţă, președintele Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare, a anunţat cum se va desfăşura campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar şi universitar. Aceasta se va derula timp de 2 luni, în şcoli şi licee, de la data de 13 septembrie până pe 15 noiembrie şi în universităţi, de pe 1 octombrie, până pe 1 decembrie.
Gheorghiță a precizat că în vederea limitării riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în comunitate, precum şi în unităţile de învăţământ, se va desfăşura „o campanie specială” pentru vaccinarea elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic.
Atât în învăţământul preuniversitar, cât şi universitar, tinerii vor fi imunizaţi cu serurile Pfizer şi Moderna şi nu va fi nevoie de o programare prealabilă. Centrele de imunizare vor avea un program care va fi afişat la vedere pentru ca tinerii să se poată încadra în respectivul interval orar.
Valeriu Gheorghiţă a spus că până pe „10 septembrie spaţiile identificate trebuie să fie evaluate de DSP în şcoli, iar în facultăţi până la finele lunii octombrie. Pentru fiecare unitate de învăţământ trebuie să fie stabilită modalitatea în care se va desfăşura activitatea de vaccinare: cu echipe mobile, cu cabinete proprii sau în spaţii arondate.”.
„Pentru programare se va face o situatie a persoanelor care îşi exprimă acordul şi se va transmite o situaţie către DSP care va stabili numărul de doze care vor fi alocate către fiecare unitate de învăţământ. Pentru fiecare unitate de învăţământ va fi alocată câte o echipă mobilă, iar programul se va păstra. În unităţile de învăţământ cu centre de vaccinare proprii se va stabili un program fără programare în platformă. Minorii trebuie să fie însoţiţi de părinţi sau tutori”, a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.
Sursa: adevarul.ro
Comentariile portalului
Dragă Propagandică, Vreau să te informez că eu nu sunt nici candidat, nici doctor în matematici ca să mă las intimidat de un "galerist" ca tine. Asta, ca răspuns (...)
În primul rând, nu am dpus că ar fi analfabeți și mai știu eu cum. Apoi, cred că experiența de viață și, poate, bruma de cultură politică (...)
Manipularea continua, doar că s-a predat ștafeta de la un "jurnalist" la alt "jurnalist". * Prin anii 2018 și 2019, când era Dragnea pericolul numărul unu, mai țineți minte cum (...)