marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Cu Android 12 veți putea controla smartphone-ul prin mișcări faciale

    de Special Arad | 24 august 2021, 6:40 PM | IT

    0

    (foto: techradar.com)

    În timp ce noul sistem de operare Android 12 beta este disponibil de luni de zile, noi caracteristici ale acestuia sunt descoperite tot timpul. Una foarte interesantă va permite utilizatorilor să-și controleze telefonul cu expresiile faciale.

    Funcția, care a fost observată pentru prima dată de Droid Life, via TechRadar, adaugă o caracteristică specială pentru a extinde accesibilitatea, deși nimic nu îi oprește pe ceilalți utilizatori care au descărcat versiunea anterioară a Android 12 să o încerce.

    Funcția, numită Switch Camera, recunoaște anumite mișcări faciale – de la zâmbet la ridicarea sprâncenelor și până la privirea la stânga, la dreapta și în sus – care pot fi mapate la opțiunile de navigare. Funcția trebuie căutată mai serios în setările telefonului. Pentru a ajunge la ea accesați Setări -> Accesibilitate -> Acces la comutare -> Setări > Comutator cameră.

    Android 12 beta a fost pus la dispoziție la scurt timp după ce a fost lansat oficial la Google IO 2021 și au fost prezentate noi avantaje ale viitorului sistem de operare. Vine cu reproiectarea UI și noi controale de confidențialitate, printre altele. Nu sunt prea multe în ceea ce privește accesibilitatea cu noua versiune beta în afară de facilitarea convocării Asistentului Google prin apăsarea lungă a butonului de blocare al oricărui telefon. Android 12 Beta va fi lansat în toamnă în versiune stabilă și apoi va ajunge inițial pe mai multe smartphone-uri high-end. Posibil să putem controla viitoarea seria Samsung Galaxy S22, modelele premium Xiaomi, Oppo, Vivo sau Sony, prin expresii faciale.

    În acest fel Camera Switch pare să fie cea mai interesantă caracteristică de accesibilitate pe care am văzut-o până acum în Android 12. Aduce cu o caracteristică a sistemului de operare iOS Apple care oferă opțiuni de accesibilitate superioare, cum ar fi suport pentru navigare folosind mișcări ale ochilor.

    Cu Android 12 veți puteți utiliza Switch Camera pentru a vă controla dispozitivul doar cu fața. Utilizatorii pot naviga în interfața de utilizare a telefoanelor sau tabletelor care rulează Android 12 prin diferite expresii faciale. Comandați telefonul prin privire la stânga, privire la dreapta, privire în sus, deschide gura, zâmbește sau ridică sprâncenele. Folosind aceste expresii, utilizatorii pot efectua printre altele diferite acțiuni cum ar fi înapoi, acasă, următorul, notificări, prezentare generală, anterior, setări rapide, derulați înapoi, derulați înainte.

    Dar, dacă sunteți curios, Android 12 beta este deschis pentru mai mult decât telefoanele Pixel, deși, desigur, telefoanele Google vor primi o versiune beta publică mai stabilă. Dacă utilizați unul dintre telefoanele compatibile cu Android 12, cum ar fi Oppo Find X3 Pro, OnePlus 9 sau Xiaomi Mi 11, veți avea acces la o versiune beta gratuită. Din păcate versiunea beta pentru Android 12 nu este disponibilă în România.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.