marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Uganda a acceptat să primească 2.000 de refugiați afgani

    de - | 18 august 2021, 8:52 AM | Internaţional

    0

    Uganda a anunțat marți că a acceptat solicitarea Statelor Unite de a prelua temporar 2.000 de refugiați din Afganistan ce au fugit după preluarea puterii de către talibani, informează Hotnews, citând Reuters.

    Această țară din estul Africii are o lungă experiență în primirea de persoane ce fug de conflicte, iar la acest moment găzduiește aproximativ 1,4 milioane de refugiați, cei mai mulți din Sudanul de Sud.

    ”Solicitarea a fost făcută ieri (luni) de guvernul SUA către Excelența Sa (președintele Yoweri Museveni) și acesta a dat OK-ul pentru aducerea de 2.000 de refugiați în Uganda”, a declarat Esther Anyakun Davinia, secretar de stat pentru ajutoare, dezastre și refugiați în Uganda.

    ”Ei vor sta aici temporar, pentru trei luni, înainte ca guvernul SUA să-i transfere în altă parte”, a adăugat oficialul.

    La acest moment nu este clar când vor începe să vină refugiații afgani în Uganda.

    Albania și Kosovo au acceptat și ele solicitările SUA de găzduire temporară a unui număr de refugiați afgani.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.