Noul spectacol al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, coproducție România-Serbia-Bulgaria și Macedonia de Nord, va ajunge la Arad în toamnă





Teatrul Clasic „Ioan Slavici” este implicat într-o nouă coproducție internațională, colaborând de data aceasta cu două teatre, din Serbia și Bulgaria, și cu un actor din Macedonia de Nord. Este vorba despre un nou spectacol, „Miracolul Sfântului George” de Russomir Bogdanovski, care va ajunge în premieră pe scena arădeană în toamnă.
„Am pornit într-o nouă călătorie… În 2019 am creat echipa – 4 teatre din tot atâtea țări – și nu se arătau bariere… apoi, în 2020 timpurile ne-au fost potrivnice, dar nu am renunțat… și, iată-ne, ieri, la început de drum… cu gânduri bune, energii puternice și entuziasm”, anunță Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.
La realizarea spectacolului „Miracolul Sfântului George” de Russomir Bogdanovski au lucrat împreună artiști ai Teatrului Național din Niș (Serbia), Teatrul de dramă „Ivan Radoev” din Plevna (Bulgaria) și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad (România), precum și un actor din Macedonia de Nord.
Spectacolul va avea premiera mai întâi la Plevna (Bulgaria) – pe 29 iunie, apoi la Niș (Serbia) – pe 6 septembrie și, pe urmă, la Arad, pe 2 octombrie.
Cine sunt actorii arădeni implicați în proiect
Din partea Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, doi actori fac parte din acest spectacol: Marina Palii și Ștefan-Gheorghe Dogaru.
Amândoi au fost angajați la teatrul arădean la sfârșitul anului 2019, iar de atunci au putut fi văzuți împreună pe scenă în spectacole precum „Școala și familia” și „Terapie de grup”. Ștefan-Gheorghe Dogaru a mai jucat și în spectacolul-lectură „Insultați. Belarus(ia)”, care a avut o singură reprezentație la Arad, și va juca și în noua premieră, „O scrisoare pierdută” (30 mai).
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)