marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Proiect: Statul plătește reabilitarea clădirilor cu risc seismic, proprietarul nu vinde clădirea timp de 10 ani

    de Special Arad | 3 martie 2021, 8:05 AM | Naţional | Recomandările editorilor

    0

    (foto: Europa FM)

    Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, a vorbit, la Piața Victoriei, despre planul autorităților de reabilitare a clădirilor cu risc seismic.

    Planul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic nu a mai fost folosit de ani buni, spune ministrul Dezvoltării, în contextul în care Capitala este cea mai expusă din Europa la un eventual cutremur:

    „Ministerul Dezvoltării gestionează un program național de consolidare a clădirilor cu risc seismic pe care l-am rescris, proiectul este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului. Am constatat că acest program, în ultimii 5-6 ani, nu a mai a vut nicio activitate. Realitățile economice, sociale sunt cu totul altele și atunci am rescris acest proiect.”

    Noul plan de consolidare a clădirilor expuse la un eventual cutremur va include nu doar locuințe, ci și centre aflate în administrarea autorităților, a mai spus Attila Cseke, la Piața Victoriei:

    „Trebuie să avem clădiri asigurate împotriva riscului seismic, în care statul finanțează aceste lucrări și nu cere înapoi sumele investite. Vom pune și niște garanții foarte clare de minimum 10 ani de înstrăinare, adică a venit statul, ți-a consolidat clădirea în care ai un apartament, 10 ani nu poți să-l vinzi, adică poți să-l vinzi, dar trebuie să plătești cota parte care-ți revine din acea finanțare de la stat”, a spus acesta.

    sursa: Europafm.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.