marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Noi reguli de respectat la Ineu! Medicii de familie vor trebui să se implice mai mult, iar persoanele fără susținători sau fără posibilități de asigurare a subzistenței vor fi aprovizionate cu alimente

    de Special Arad | 26 noiembrie 2020, 8:56 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    0

    În urmă cu două zile a apărut decizia oficială și de necontestat referitoare la carantinarea orașului Ineu. Odată cu aceasta au fost emise mai multe interdicții care trebuie respectate. Astăzi însă a apărut o nouă listă cu reguli care se referă la atribuțiile medicilor de familie, dar și la aprovizionarea persoanelor care nu dispun de ajutor cu alimente. La aceasta se adaugă regulile deja intrate în vigoare și care pot fi găsite într-un articol precedent „ Orașul Ineu intră oficial în carantină de miercuri seara! Vezi lista interdicțiilor!”.

    Așadar, medicii de familie de pe raza orașului Ineu trebuie să se implice în monitorizarea, din punct de vedere medical, a persoanelor izolate la domiciliu și acordarea asistenței medicale pentru cetățenii din zona carantinată (femei gravide, persoane în program de hemodializă, pacienți oncologici etc.). Asigurarea continuității actului medical, prin medicii de familie din orașul Ineu și întocmirea listelor cu diferitele categorii de persoane cu risc medical cum sunt: bolnavi cronici, femei gravide, persoane dializate, pacienți oncologici etc.

    Asigurarea colectării deșeurilor și funcționării continue a serviciilor de utilități publice.

    Asigurarea continuității aprovizionării cu alimente și bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susținători sau fără posibilități de asigurare a subzistenței.

    Asigurarea continuității aprovizionării cu medicamente necesare tratamentului uzual al cetățenilor, prin unitățile farmaceutice existente pe raza orașului Ineu

    Punerea la dispoziția tuturor cetățenilor a informațiilor detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală, ce trebuie respectate în contextul epidemiologic existent.

    Dezinfectarea spațiilor identificate și comunicate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad.

    – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad asigură transmiterea mesajelor de avertizare prin sistemul RO-ALERT către populația din unitatea administrativ-teritorială carantinată, cu măsurile ce trebuie respectate pe timpul instituirii carantinei, adoptate prin prezenta hotărâre.

    Nerespectarea măsurilor prevăzute de prezenta hotărâre, precum și în Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4660099/25.11.2020 atrage răspunderea disciplinară, civilă sau penală în conformitate cu prevederile art.64 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările și completările ulterioare.
    Sunt abilitate să verifice respectarea măsurilor de mai sus persoanele prevăzute la art.67 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările și completările ulterioare.
    Pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și pentru soluționarea unor probleme deosebite pe perioada carantinei, pot fi stabilite și alte măsuri, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad.
    Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad va comunica prezenta hotărâre tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, autorităților publice locale ale orașului Ineu și celorlalte instituții cu responsabilități în domeniu.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.