marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Norbert Varga: „UTA nu este victimă sigură la Cluj!” A jucat cu Gyuszi Balint și a fost antrenat de Dan Petrescu

    de Lucian Dănilă | 22 noiembrie 2020, 3:43 PM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    Orice suporter al echipei UTA și-l amintește pe Norbert Varga, fotbalist de care se leagă multe din performanțele echipei UTA în ultimele două decenii. A ajuns la UTA în iarna anului 2003, evoluând în Liga 1 în acel retur în care UTA a retrogradat.

    A fost apoi căpitan al Bătrânei Doamne, după care cariera sa a urmat un alt curs tocmai sub conducerea lui Dan Petrescu, actualul antrenor al campioanei CFR, adversara din această seară a echipei UTA. Norbi a plecat de la UTA la Sportul Studențesc, echipă antrenată la acea vreme de „Bursuc”. Nu a stat prea mult în „gașca nebună” și a plecat cu Dan Petrescu în Polonia, la Wisla Cracovia, singura echipă din cariera sa cu care a evoluat în cupele europene, mai precis Europa League.

    „Nu am cum să-l uit pe Dan Petrescu. Este antrenorul cu care am evoluat la cel mai înalt nivel, un profesionist sută la sută cu toate nebuniile sale. A demonstrat că este cel mai bun antrenor din România. A făcut-o și când a antrenat la Urziceni, dar și în acești trei ani la CFR, cu care a cucerit trei titluri de campioană”, spune Varga.

    Pe lângă relația cu Dan Petrescu, Norbi a evoluat alături de Gyuszi Balint în returul campionatului 2006-2007, atunci când s-a întors la UTA împrumutat de Wisla. „Un fotbalist foarte serios, un excelent coleg, iar calitățile sale de fotbalist se văd acum și în cariera sa de antrenor. A reușit lucruri frumoase la UTA și cred că ne mai rezervă unele surprize”, spune Varga despre Gyuszi Balint.

    Varga a pus câțiva ani umărul și la actual proiect al UTA demarat în vara anului 2013. A fost jucător de bază la cele două promovări consecutive, din Liga a 4-a în Liga a 3-a și apoi promovarea în eșalonul secund. Fundaș central sau mijlocaș, Norbi a fost unul din pilonii echipei clădite la început de Feri Tisza și apoi de Roli Nagy. Se vede și în fotografia de mai jos că a fost titular în primul meci oficial al echipei UTA Bătrâna Doamnă, acel 3-0 pe terenul echipei Banatul Sânnicolau Mic. Lângă Norbi îi mai vedem pe căpitanul Sorin Botiș, dar și pe Cătălin Hlistei, Marius Chindriș sau Roberto Bodea, fotbaliști care acum evoluează în Liga 2.

    uta primul meci sannicolau

    În prezent, Varga, care în luna martie a împlinit 40 de ani, este legitimat la Frontiera Curtici, echipă care evoluează în Liga 4.

    În ceea ce privește meciul din această seară, Norbi crede că UTA nu este victimă sigură. „Va fi un meci între două echipe antrenate de doi antrenori cu aceeași filozofie de joc. Ambii se bazează pe o organizare excelentă din punct de vedere defensiv, dar nu neglijează deloc nici faza de atac. UTA a avut rezultate peste așteptări și chiar dacă a pierdut ultimul meci cu Gaz Metan Mediaș, mi-a plăcut mult cum a luptat în repriza a doua. Este o echipă care nu renunță la luptă, o echipă care se bazează pe forța grupului și nu pe sclipirile vreunui jucător, o echipă care meci de meci își creează situații bune de a marca, ceea ce nu vedem la fiecare chiar dacă ne referim la cele din Liga 1. Da, CFR este favorită pentru că este campioana României și are în componență jucători cu mare experiență ca Bălgrădean, Deac, Rondon, Chipciu, Djokovic Camora și alții, dar UTA nu este victimă sigură în acest joc. Sincer, mă aștept la un rezultat de egalitate în această seară”, spune Norbert Varga.

    Meciul CFR Cluj – UTA Arad se dispută astăzi, duminică 22 noiembrie, începând cu ora 20 și va fi televizat.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.