marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie, însă nu se știe cu cât

    de Special Arad | 14 noiembrie 2020, 9:40 AM | Naţional | Topic special

    1

    Salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie, anul viitor. Anunţul a fost făcut, conform știrile ProTv, de ministrul Finanţelor, Florin Cîțu. Cu toate acestea, rămâne de văzut cu cât va permite economia, spune acelaşi oficial.

    Vineri Institutul Naţional de Statistică a anunţat că în primele 9 luni economia noastră a scăzut cu 5 procente. Nu este un declin mare, susţine Guvernul, care zilele acestea discută o nouă împărţire a banilor din buget. Ar urma să fie daţi mai mulţi pentru sănătate şi ajutoare sociale.

    Din vară, după eliminarea unor restricţii, economia a început să dea semne mai bune, arata datele statistice. Pe primele nouă luni, însă, economia este în scădere cu 5 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Ministrul Finanţelor spune însă că mergem în direcţia bună.

    Concret, Guvernul mizează pe o scădere a economiei de 4% anul acesta faţă de 2019 şi pe o revenire anul viitor. Acesta este şi motivul pentru care ministrul finanţelor spune că, de la 1 ianuarie 2021, peste 1 milion de romani plătiţi cu salariul minim pe economie vor primi o veste bună.

    Oficialul a evitat să spună care sunt scenariile de majorare în cazul salariului minim pe economie, care este acum de 1.346 de lei net. Guvernul anunţă însă că nu va creşte taxe şi impozite anul viitor şi că va respecta o majorare în etape a pensiilor şi alocaţiilor. Totul, într-un an cu cheltuieli uriaşe pentru gestionarea pandemiei şi cu taxe şi impozite amânate.

    Știrea completă AICI

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    1 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.