marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    NASA investighează prima presupusă infracțiune în spațiu

    de - | 27 august 2019, 9:04 AM | Internaţional

    0

    Astronauta Anne McClain (foto: NASA / Elizabeth Weissinger)

    Presupusa infracțiune a avut loc chiar la bordul Stației Spațiale Internaționale, în timpul unei misiuni, scrie Digi World, citând BBC. Cazul este cercetat de NASA.

    Astronauta Anne McClain a fost acuzată că a accesat contul bancar al soției sale, Summer Worden, de care e separată din 2018. Worden a depus o plângere la Comisia Federală pentru Comerț și McClain recunoaște că a accesat contul de la bordul Stației Spațiale Internaționale, însă neagă faptul că ar fi o crimă, potrivit The New York Times.

    McClain susține că doar se asigura că situația financiară a familiei era stabilă și că erau îndeajuns de mulți bani în cont pentru a plăti facturile și pentru nevoile fiului lui Worden, pe care cele două partenere îl creșteau împreună înainte de despărțire.

    „Ea neagă vehement că a făcut ceva necorespunzător”, a declarat Rusty Hardin, avocatul lui McClain, pentru The New York Times.

    La bordul Stației Spațiale Internaționale exista 5 agenții naționale și internaționale (SUA, Canada, Japonia, Rusia și câteva țări europene) și legile sunt aplicate în funcție de naționalitatea oamenilor din spațiu (dacă un astronaut ce comite o infracțiune în spatiu e din Rusia, se va aplica legea țării sale natale). Rămâne de văzut cum va fi gestionată situația lui McClain și care vor fi rezultatele investigației NASA.

    Sursa: Digi World

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.