marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Update 2Satul Lalașinț e o Mică Veneție… și nu e motiv de bucurie | Video

    de - | 17 iulie 2018, 8:18 PM | Știri Arad

    0

    Satul Lalașinț e înghițit de ape după furtuna care s-a revărsat în această după masă peste județul Arad. Apa e aproape de un metru pe străzi, după cum se observă și în imaginile filmate de către o localnică și distribuită pe Facebook.

    Ploile torențiale din ultima vreme au crescut nivelul Mureșului, drept urmare au de suferit localitățile situate mult prea aproape de râu, inundația din Lalașinț fiind cea mai gravă dintre cele semnalate astăzi.

    UPDATE – Echipajele ISU Arad au reușit să pătrundă în localitate după un ocol de aproximativ 70 km prin Lipova. Se acționează cu 15 subofiteri de la secția Bârzava cu o motopompă de capacitate medie și 2 transportabile. Forțele vor fi suplimentate cu un modul de pompare de mare capacitate de la Sectia Bârzava și încă 10 subofițeri, anunță ISU Arad. De asemenea, de la Detașamentul Arad pleacă în sprijin 7 subofițeri cu o barcă și o motopompă de capacitate medie, un autoturism 4×4 și 2 ofițeri.

    Au fost evacuate din casă 8 persoane.

    Update inundații Lalasant

    Sat Lalasant, com. BARZAVA. Se acționează cu 15 subofiteri de la secția Barzava cu 1…

    Posted by ISU ARAD on Tuesday, July 17, 2018

    Special Arad a relatat mai devreme că două gospodării au fost inundate în satul Chelmac și una în satul Conop, iar în satul Belotinț o mașină a fost luată de viitura de pe drum și aruncată în lanul de porumb.

    De asemenea, DN7 este blocat la aproximativ 2 km la ieșirea din Conop spre Bârzava din cauza pietrișului și nisipului ajuns pe partea carosabilă în urma creșterii nivelului apei din râul Mureș.

    Update 2 – ISU Arad anunță că intervențiile în localitatea Lalașinș continuă cu două module de pompare de mare capacitate, o motopompă de capacitate medie, 4 motopompe transportabile și 20 de pompieri. Se intervine atât pentru scoaterea apei de pe străzi, pivnițe, imobile și pentru curățarea fântânilor.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.