marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ministerul Apărării Naționale aduce vestea tristă că pilotul care s-a prăbușit cu avionul MIG 21 Lancer a murit

    de - | 7 iulie 2018, 2:11 PM | Naţional

    0

    Un avion de vântătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit sâmbătă la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea din județul Călărași. Prăbușirea ar fi fost precedată de o explozie și urmată de un incendiu, la impactul cu solul. 

    Potrivit unor reprezentanți ISU, pilotul ar fi reușit să se catapulteze.

    După cum reiese din imagini, avionul s-a prăbușit pe un câmp din apropierea bazei.

    Cel puțin 4.000 de oameni asistau la show-ul aviatic. Baza Borcea este foarte aproape de Autostrada Soarelui.

    Un alt avion MIG-21 Lancer aparținând bazei aeriene 86 s-a prăbușit în urmă cu un an în apropiere de aeroportul Kogălniceanu, dar pilotul a reușit să se catapulteze.

    După 1990, peste 20 de avioane de tip MIG s-au prăbușit în România. Avioanele MiG 21 sunt de peste cinci decenii și jumătate în dotarea armatei române. În 1962 au fost achiziţionate primele aeronave de acest fel şi până în momentul de faţă, România a avut câteva sute de MiG-uri.

    MiG-21 Lancer este o variantă îmbunătățită a clasicului MiG-21, avion de fabricație sovietică. Sunt avioane vechi, iar armata română încearcă să le înlocuiască treptat.

    UPDATE 15:00 Ministerul Apărării Naționale aduce vestea tristă că pilotul care s-a prăbușit cu avionul MIG 21 Lancer a murit.

    sursa: digi24

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.