10 detalii care au trecut neobservate în filme celebre. R2-D2 în Star Trek, Pac-Man în Tron și altele…





Uneori, revederea unor filme mai vechi te poate face să descoperi unele lucruri pe care iniţial nu le-ai observat. Asta pentru că unii regizori au preferat să „ascundă” diverse simboluri în producţiile lor, scrie Gandul.info.
Multe dintre filmele celebre realizate de-a lungul anilor ascund diverse mesaje subtile pe care cei din faţa micului sau marelui ecran nu le disting la o primă vedere. Totuşi, regizorii sau scenariştii unor producţii cinematografice au strecurat simboluri subtile în unele secvenţe, scrie Business Insider.
1. Spre exemplu, în filmul „Tron” (1982), într-una dintre secvenţe, pe o hartă afişată pe un ecran apare simbolul „Pac-Man”, „protagonistul” jocului video extrem de popular în anii ’80.
2. În filmul „Raiders of the Lost Ark” (1981), se poate observa la un moment dat, pe un stâlp, o hieroglifă pe care Steven Spielberg a „împrumutat-o” din „Star Wars” (1977), producţie regizată de George Lucas.
3. Spielberg a procedat la fel şi în anul 1984, când a denumit un club din filmul său „Indiana Jones and the Temple of Doom” după masterul Jedi Obi-Wan Kenobi.
4. George Lucas i-a întors „favoarea” lui Spielberg în 1999, în „Star Wars Episode I: The Phantom Menace”, când a inclus într-una dintre secvenţe celebrii extratereştri folosiţi în filmul „E.T. the Extra-Terrestrial” (1982).
5. Un personaj din „Star Wars” apare şi în „Star Trek”. Este vorba despre robotul R2-D2.
6. În filmul „Hook” (1991), actriţa Glenn Close joacă rolul unui pirat „bărbos”, torturat de Căpitanul Hook.
7. În seria „The Godfather”, regizată de Francis Ford Coppola, portocalele sunt folosite ca simbol al morţii.
8. Martin Scorsese a vrut să aducă un omagiu vechilor filme cu gangsteri „strecurând” în mai multe secvenţe ale filmului „The Departed” simbolul „X”.
9. În filmul „I Am Legend” (2007) se vede la un moment dat, un panou cu un afiş ce „prezice” un viitor film „Batman vs. Superman”.
10. Celebrul regizor Alfred Hitchcock obişnuia să se „strecoare” în filmele pe care le realiza. Aşa a făcut şi în 1944, când într-o secvenţă din filmul „Lifeboat” apare pe prima pagină a unui ziar.
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)