Proprietarii terenului de la Tricoul Roșu au dezvăluit prețul! Porumbelul lui Falcă și surpriza lui… Boca (FOTO)





Știri Arad. În septembrie anul trecut, odată cu deschiderea anului școlar, primarul Falcă a participat la deschiderea de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”. A făcut-o intenționat, tocmai pentru a scăpa porumbelul și a vedea reacțiile de după. Altfel, Falcă mergea doar la „Țichindeal”, „Ghiba Birta”, „Moise Nicoară” sau „Generală 5”. Așa îi era obiceiul.
A făcut-o pentru a face un anunț la… cacealma. Tocmai pentru a vedea reacțiile. Mai mult, a folosit un nume care era, pe atunci, străin de toată situația.
„Dorim să achiziționăm terenul fostei fabrici Tricoul Roșu pentru a-l transforma într-un parc. Este un proiect urbanistic foarte important pentru toată zona centrală. Proiectul a fost propus executivului de consilierul municipal Bogdan Boca. Suntem în faza de analiză tehnico-economică. Propunerea este de amenajare a unui parc al Unirii. Credem că ar putea să fie varianta de amplasament pentru Monumentul Marii Uniri care să-i satisfacă pe toți arădenii, desigur cu condiția ca Ministerul Culturii, ca finanțator al lucrării artistice, să fie de acord. Un alt aspect important propus pentru noul parc, este ca zona din vecinătatea Liceului de Artă «Sabin Drăgoi» să fie dedicată activităților didactice și artistice ale liceului, cu amenajări adecvate” (Gheorghe Falcă – 13 septembrie 2016).
Știți care este culmea acestei declarații? Faptul că Bogdan Boca, consilierul local nominalizat de Falcă, nu știa nimic la aceea oră. Apoi a fost… băgat în pâine. Boca a luat legătura cu administratorii firmei care au în proprietate terenul de la Tricoul Roșu. Până acum au fost doar discuții. Atât. Nimic oficial și nicio ofertă. Boca doar a aflat pretențiile proprietarilor terenului.
Din informațiile noastre deținute de la agențiile imobiliare care au avut legătură cu acest teren, Primăria nu a făcut niciodată nicio ofertă proprietarilor terenului de la Tricoul Roșu.
Deci, cât cer proprietarii pe terenul de la Tricoul Roșu?
„Din ceea ce mi s-a spus, se cer 300 Eu/mp. Acolo sunt peste 20.000 de mp, deci suma este de minim 6 milioane de euro plus TVA. Se depășește astfel suma de 7 milioane de euro. În trecut au mai fost companii interesate de acest teren. Au fost și din Arad, dar majoritatea ofereau un preț mult sub cel cerut de proprietari, apoi a venit și un cunoscut lanț hotelier care dorea doar 8.000 de mp și proprietarii nu au fost de acord. Acum așteptăm răspunsul unei companii din București care intenționează să construiască o clinică și magazine. Săptămâna viitoare discutăm. Primăria nu a făcut niciodată nicio ofertă” (Alin Timiș, agent imobiliar Zalla Strategic Investments)
Ultima dată când s-a întâmplat ceva pe acel teren a fost anul trecut în aprilie, atunci când acolo s-a desfășurat evenimentul moto „King of the Hill”. Este foarte probabil ca acel eveniment să se repete, tot acolo, și în acest an.
Terenul fostei fabrici Tricoul Roșu aparține companiei Europolis. A fost achiziționat în plină criză financiară, în 2008, pentru o sumă de aproximativ 4,5 milioane de euro. S-a mai cheltuit apoi cu demolarea fostei fabrici, iar de aproape trei ani compania a angajat o firmă de pază la teren. Inițial acolo se dorea construirea hypermarket-ului REAL, soluție la care s-a renunțat pentru a fi construit la ieșirea din Arad spre Deva.
Practic, parcul de la Tricoul Roșu despre care vorbește primarul Falcă, care în fond nu este o idee deloc rea, ar costa Aradul, chiar și în urma unor negocieri la sânge, peste 8 milioane de euro, achiziția terenului și amenajarea parcului. Vorbim de suma minimă, dar cum administrația locală lucrează mereu cu sumele cele mai mari – vezi Mețianu, Parcul de la Pădurice, etc – suma ar putea depăși ușor 10 milioane de euro.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)