Nici Aradul n-a uitat: Corupția ucide! Remember #Colectiv





Duminică seara, arădenii s-a alăturat celorlaltor oameni din țară care au dorit să aprindă o lumânare și să păstreze vie amintirea celor care au pierit în teribilul incendiu din clubul din capitală.
În urmă cu exact un an, în noaptea rece de octombrie, românii adormiți și obișnuiți cu răul din țară aveau să-și deschidă forțat ochii, intrând în stare de șoc. A fost picătura care a umplut paharul. Sau în cazul tragicului incident de la Colectiv, scânteia.
Pentru prima dată după atâta timp în care cu toții știam indirect că țara-i sugrumată de corupție, am realizat subit cât de departe s-a ajuns. Ca să ne deschidem ochii și să punem piciorul în prag au trebuit însă să piară 64 de suflete nevinovate. Mii de oameni au ieșit în stradă în acea perioadă, în toate orașele țării. Oameni șocați, oameni îndurerați, oameni sătui de nedreptate. 64 de suflete au reușit să aducă o nouă „revoluție”, iar lucrurile au început să se miște. Ca urmare a unei crunte nopți, a căzut Guvernul, s-au schimbat legi…
Dar iată că a trecut un an de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. Supraviețuitorii poartă cu ei pe viață cicatrici atât fizice cât mai ales psihice… Pentru ei niciodată nu va mai fi la fel. Dar pentru noi? Oare câte lucruri putem spune cu siguranță că s-au schimbat semnificativ? Multe? Puține? În bine? În rău? Răspunsurile le avem fiecare dintre noi, în sufletul și mintea noastră, dacă le căutăm cu atenție.
Un lucru rămâne cert: tragedia din Colectiv nu trebuie uitată.
Noi n-am uitat. Nici nu uităm. Corupția ucide!
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)