Patronul România TV și Victor Ponta, sub control judiciar pentru spălare de bani și complicitate





Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploiești, în dosarul în care a fost audiat, marți după-amiază, timp de aproximativ o oră și jumătate. În același dosar, acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, a fost pus sub control judiciar, tot pentru o perioadă de 60 de zile, patronul România TV, Sebastian Ghiță, potrivit Agerpres.
Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Victor Ponta este urmărit penal într-un nou dosar pentru folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.
Procurorii spun că Ponta și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii omului de afaceri Sebastian Ghiță drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câștiga.
Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine, mai arată DNA.
În acest context, întreaga activitate a fost organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice, pentru a crea aparența că vizita fostului lider străin nu are loc la inițiativa partidului, iar opiniei publice să îi fie indusă ideea că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi.
Potrivit acestora, ca urmare a primirii sumei de 220.000 euro, Sebastian Ghiță a fost confirmat de către Victor Ponta, președinte al partidului, drept candidat al formațiunii politice în cadrul unui colegiu electoral din județul Prahova.
În urma alegerilor, Sebastian Ghiță a și dobândit calitatea de deputat în Parlamentul României.
Cei doi inculpați au fost puși sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara fără încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent, de a se apropia și comunica cu anumite persoane și de a face declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în dosar.
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.