duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul Brian Marcoci – contabil ridicat de procurori pentru evaziune fiscală agravată. Judecători l-au plasat în arest la domiciliu

  de O. Peniță | 27 august 2016, 9:54 AM | Știri Arad

  3

  Știri Arad – Comunicat. În data de 25.08.2016 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au  propus arestarea preventivă a  inculpatului Marcoci Gheorghe Brian, cercetat pentru săvârşirea  infracţiunii de evaziune fiscală în varianta agravată , în formă continuată, şi de complicitate la evaziune fiscală,

  Din  probatoriul  administrat în cauză  până la aceste moment procesual a rezultat că, în perioada aprilie 2011 – decembrie 2013, inculpatul Marcoci Gheorghe-Brian, administrator al unei societăţii comerciale, a înregistrat în contabilitate, mai multe operaţiuni fictive, în baza unor facturi fiscale false emise de alte patru societăţii. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 1.089.462 lei, compus din TVA – 669.302 lei şi impozit pe profit – 420.160 lei.

  De asemenea, în cursul anului 2011, inculpatul Marcoci Gheorghe-Brian care are calitatea de expert contabil şi conducea contabilitatea societăţii, l-a ajutat pe coinculpatul P.D., la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală pentru care este acuzat, punându-i acestuia la dispoziţie mai multe facturi, avize şi devize de lucrări, în care sunt consemnate operaţiuni fictive. Prin înregistrarea acestor operaţiuni fictive s-a produs un prejudiciu la bugetul de stat de 320.589 lei, compus din TVA – 178.727 lei şi impozit pe profit – 141.862 lei.

  Tribunalul Arad a dispus luarea măsurii arestului preventiv la domiciliu.

  Facem precizarea că măsura arestului la domiciliu reprezintă o măsură preventivă, reglementată de codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  N.Red. Soția lui Marcoci este angajată a Finanțelor Publice din Arad.

   

  Sursa foto: Facebook

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cu de a sila este obligat sa ai parte de contabil care are rude in finante sau prieteni 9 SUNT N+1 FIRME DE CONTABILITATE CARE AU IN SPATE PE CINEVA DE LA FINANTE-)……………….atatea cazuri cunosc……………………..dar nimeni nu are curajul sa spuna nimic, dar si esti scutit de controale si amnezi……………………….

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.