sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bombă la UTA: Claudiu Drăgan și Dorin Stana, complici la dare de mită, la partida Foresta-Sepsi

  de Special Arad | 5 octombrie 2017, 5:32 PM | Sport | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a oferit, joi, primele răspunsuri la ancheta care a avut loc la sediul clubului UTA cu privire la partida din campionatul trecut al Ligii a II-a, dintre Foresta Suceava și Sepsi Sf. Gheorghe. Doi oficiali ai clubului arădean, Claudiu Drăgan și Dorin Stana, au fost puși sub control judiciar pentru complicitate la dare de mită.

  În cursul anului 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de următorii inculpaţi :

  – Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârșirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită;

  – Drăgan Claudiu, pentru săvârșirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;

  – Stana Dorin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;

  – Vlădulescu Ionuț-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită;

  Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieşit faptul că, la data de 19.05.2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, într-un hotel din mun. Suceava, Vlădulescu Ionuţ Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava – Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă ARAD şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

  La realizarea acestui demers au contribuit şi inculpaţii Drăgan Claudiu şi Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Vlădulescu Ionuţ Gabriel.

  De asemenea, la data de 02.06.2017, inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-a oferit suma de 3000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac – ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1000 de lei.

  Prin ordonanţa procurorului din data de 04.10.2017 s-a dispus reţinerea inculpatului Baboia Claudiu Gabriel, iar la data de 05.10.2017 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatuluiBaboia Claudiu Gabriel pe o durată de 30 de zile.

  Faţă de inculpații Drăgan Claudiu și Vlădulescu Ionuț-Gabriel s-a dispus în cauză măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

  Activitatea de urmărire penală este continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Generală Anticorupție.

  Cercetările au fost efectuate cu sprijinul instituţional al Federației Române de Fotbal – Departamentul Integritate și Antifraudă.

  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.